Αρχική Εκθέσεις Tα Ποσειδώνια 2012 και η Ελληνική Ναυτιλία προβάλλουν την Ελλάδα σε ολόκληρο...

Tα Ποσειδώνια 2012 και η Ελληνική Ναυτιλία προβάλλουν την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο

Celestyal Cruises

Η παρουσία χιλιάδων συμμετεχόντων από περισσότερες από 80 χώρες, η επιλογή ενός υπερσύγχρονου εκθεσιακού κέντρου που προσφέρει στους εκθέτες άριστες εγκαταστάσεις και πολλές επιλογές για να προωθήσουν τα προϊόντα τους καθώς και η διοργάνωση για πρώτη φορά μιας σειράς από συνέδρια και σεμινάρια υψηλού επιπέδου επιβεβαιώνουν ότι τα Ποσειδώνια 2012 θα αποτελέσουν φέτος την πιο σημαντική εκδήλωση στη διεθνή επιχειρηματική και ναυτιλιακή ατζέντα.

Τα φετινά Ποσειδώνια αναμένεται να τονώσουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα παρουσιάζει επιχειρηματικές ευκαιρίες και αναπτυξιακές δυνατότητες, όπως αποδεικνύεται από τα μοναδικά επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας στην παγκόσμια αγορά.
 
Η παγκόσμια ναυτιλία αρχίζει να ξεπερνά σταδιακά τις δυσμενείς διεθνείς οικονομικές συνθήκες, όπως αντικατοπτρίζεται στα φετινά Ποσειδώνια, καθώς οι διοργανωτές της έκθεσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των εταιρειών και διεθνών οργανισμών που θα λάβουν μέρος από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου 2012 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, έχει αυξηθεί. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη συμμετοχή παραδοσιακών ναυτιλιακών κρατών, καθώς και στη δυναμικότερη συμμετοχή ναυπηγείων και κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού, οι οποίοι διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στις παραγγελίες νέων ναυπηγήσεων των Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, όπως επίσης και εταιρειών και οργανισμών που υποστηρίζουν τον ελληνόκτητο στόλο.

Τα Ποσειδώνια 2012 δεν θα παρουσιάσουν μόνο νέες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά θα εστιάσουν επίσης στα καίρια ζητήματα και στις πρόσφατες εξελίξεις που επηρεάζουν το παγκόσμιο εμπόριο και τις θαλάσσιες μεταφορές.  Το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων, το οποίο εγκαινιάζεται φέτος και θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο, πρόκειται να συμπεριλάβει σημαντικά θέματα που επηρεάζουν σήμερα τον κλάδο της ναυτιλίας. Φορείς λήψεως αποφάσεων από τον κλάδο του εμπορίου, της χρηματοδότησης, της ναυπηγικής βιομηχανίας, της περιβαλλοντικής πολιτικής και της τεχνολογίας, θα αναλύσουν και θα συζητήσουν στρατηγικά θέματα, επιχειρώντας να αξιολογήσουν τις μακροοικονομικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία και τις επιπτώσεις της στο θαλάσσιο εμπόριο.

Η συλλογική δύναμη των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι πέρυσι επένδυσαν συνολικά 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε νέες ναυπηγήσεις, είναι για ακόμη μία φορά ο λόγος που η μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή, η Κίνα, αποφάσισε να αυξήσει το μέγεθος της παρουσίας της στην έκθεση κατά 30% συνολικά. Σε 1.300 τ.μ. εκθεσιακού χώρου θα προβάλλει τη ναυπηγική βιομηχανία της σε μια προσπάθεια να προσελκύσει Έλληνες πλοιοκτήτες στα ναυπηγεία της. Επίσης, για πρώτη φορά εφέτος τα Ποσειδώνια θα φιλοξενήσουν νορβηγικό εθνικό περίπτερο που θα παρουσιάσει τις τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας του ενώ εκθέτες με μακρά παράδοση στον κλάδο από την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ, τη Δανία και την Ολλανδία θα αυξήσουν την συμμετοχή τους από 30 έως και 110%.

« Τα φετινά Ποσειδώνια θα τονώσουν σημαντικά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδος, σε μια στιγμή που έχει ιδιαίτερη σημασία η χώρα μας να στείλει θετικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Θα αναδείξουν επίσης τη τεράστια σημασία της ελληνικής ναυτιλίας για την οικονομία της χώρας μας. Ανώτερα στελέχη της παγκόσμιας ναυτιλιακής, οικονομικής και εμπορικής κοινότητας θα βρεθούν στην Ελλάδα για να παραστούν στα Ποσειδώνια, αναγνωρίζοντας την ηγετική θέση που κατέχει η ελληνική ναυτιλία παγκοσμίως. Παράλληλα, μεγάλα οφέλη θα έχει και η οικονομία της Αθήνας και του Πειραιά από την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών που θα έρθουν στην χώρα μας για τα Ποσειδώνια, δίνοντας ώθηση στον εκθεσιακό τουρισμού υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλής Βώκος, Πρόεδρος των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

«Εφέτος γυρίζουμε μια πολυαναμενόμενη σελίδα, καθώς η έκθεση Ποσειδώνια θα φιλοξενηθεί στο Metropolitan Expo, ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο 45.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα και την παγκόσμια απήχηση της έκθεσης ως το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ της παγκόσμιας ναυτιλίας και θα καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των εκθετών και των επισκεπτών που προσελκύει.  Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των φετινών Ποσειδωνίων είναι το νέο πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων, που θα εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος», συνέχισε ο κος Βώκος.

Ο κ. Γιάννης Λύρας, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ποσειδωνίων και τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε όλους τους συμμετέχοντες στα Ποσειδώνια 2012. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται σε μια στιγμή που το πνεύμα επιχειρηματικότητας, οι ικανότητες και η διεθνής εμπειρία της Ελληνικής Ναυτιλιακής κοινότητας αποτελούν σημαντικά ανταγωνιστικά  πλεονεκτήματα που η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να αξιοποιήσουν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας».

Το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων της έκθεσης Ποσειδώνια 2012 περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τις εξής επιβεβαιωμένες εκδηλώσεις:
Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012
– Tradewinds Shipowners Forum
– Σεμινάριο Αμερικανικής Πρεσβείας: Λύσεις και τεχνολογία κατά της θαλάσσιας πειρατείας

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012
HELMEPA, επέτειος 30 χρόνων από την ίδρυση της: Διάσκεψη για την εξέλιξη της τεχνολογίας στον
περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τη λειτουργία των πλοίων

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012
– Newsfront/Ναυτιλιακή & MARTECMA: Shipbuilding conference 2012: Building for the Future
– Σεμινάριο NAMEPA: περιβαλλοντικά θέματα και συμμόρφωση στις Ηνωμένες Πολιτείες
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012
Πανεπιστήμιο Πειραιά, Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών & Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ναυτιλίας και Μεταφορών:   Εφαρμογή «αιρετικών» μεθόδων στη ναυτιλιακή διοίκηση

Η εβδομάδα των Ποσειδωνίων 2012 θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουνίου με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Posidonia Cup, με χορηγό το Lloyd’s Register, ο οποίος σηματοδοτεί παραδοσιακά την έναρξη των Ποσειδωνίων. Το Τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia ShipSoccer Tournament θα διεξαχθεί δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 3 Ιουνίου, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

Τα Ποσειδώνια 2012 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.