Αρχική Τουρισμός Πρωτοσέλιδο το Περίπτερο του ΕΟΤ Σκανδιναβίας στην Έκθεση TUR 2012, Γκέτεμποργκ...

Πρωτοσέλιδο το Περίπτερο του ΕΟΤ Σκανδιναβίας στην Έκθεση TUR 2012, Γκέτεμποργκ Σουηδίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία για την ελληνική συμμετοχή, διεξήχθη η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού TUR 2012 στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας, την 22η -25η Μαρτίου 2012. Το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας ήταν παρόν με δικό του Περίπτερο με συνεκθέτες τις Περιφέρειες  Κρήτης,  Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (PROTOUR).

Η φετινή Έκθεση προσήλκυσε συνολικά 36.100 επισκέπτες κατά την διάρκεια των 4 ημερών, με μείωση 10% από το περυσινό έτος (45.000 επισκέπτες). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών της Έκθεσης ( HYPERLINK “http://www.tur.se” www.tur.se) έγιναν συνολικά 14.626 πωλήσεις προϊόντων, δόθηκαν εκπτώσεις της τάξεως του 50% σε κρατήσεις ταξιδιών από Tour Operators (APOLLO, Airtours) και ταξιδιωτικά Γραφεία (Resia, Ticket, κ.α.) κυρίως προς προορισμούς όπως Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κούβα, Κένυα, Ινδία και Ταϋλάνδη. Η Airtours ( HYPERLINK “http://www.airtours.se” www.airtours.se) πούλησε 120 ταξίδια με μειωμένη τιμή κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Θ. Θαλασσινός και η επιτόπια υπάλληλος κα Α. Σαραντίδη εν συνεργασία με τους συνεκθέτες των περιφερειών, πραγματοποίησαν σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας με επιχειρηματίες και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής ενημέρωσης. Εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας όπως οι σουηδικές Aftonbladet και Dagens Nyheter και η νορβηγική Aftenposten έδειξαν αποφασισμένοι να «αναζωπυρώσουν» το ενδιαφέρον του κόσμου, στην επικείμενη τουριστική περίοδο, για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Γενικότερα, τα μηνύματα από τον Σκανδιναβικό χώρο είναι ιδιαίτερα ευοίωνα ως προς την διάθεση της διατήρησης συνεχούς ροής επισκεπτών προς την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου το οποίο ήταν αφιερωμένο στο σουηδικό κοινό το Περίπτερο του ΕΟΤ είχε την χαρά να φιλοξενήσει, για άλλο ένα έτος, το Συγκρότημα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ORFEUS» Η χορευτική ομάδα του Φάνη Μαρκόπουλου, τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ξεσηκώνοντας το κοινό με την μουσική, την ενέργεια και το ποιοτικό θέαμα το οποίο προσφέρουν επί σειρά ετών με ιδιαίτερη επιτυχία. Επιβράβευση του χορευτικού δρώμενου ήταν η δημοσίευση του περιπτέρου της Ελλάδος στο εξώφυλλο της ετήσιας έκδοσης του περιοδικού της έκθεσης TUR.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.