Αρχική Αεροπορικά Νέα Μειωμένα κατά 17% τα κέρδη της SWISS για το 2011

Μειωμένα κατά 17% τα κέρδη της SWISS για το 2011

Swiss International AirlinesΤα συνολικά έσοδα της SWISS ανήλθαν στα 4.927 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα για το 2011, μια αύξηση της τάξεως των 3% από τον προηγούμενο χρόνο. Με την ύφεση του κλάδου και τα αυξανόμενα κόστη των καυσίμων κατά το τέταρτο τρίμηνο, εντούτοις, τα κέρδη μειώθηκαν σημαντικά κατά 17% από τα 368 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα το 2010 στα 306 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα. Το λειτουργικό κέρδος του τέταρτου τριμήνου των 18 εκατομμυρίων Ελβετικών Φράγκων ήταν κατά μειωμένο κατά 87% σε σχέση με τα 135 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα που καταγράφηκαν μεταξύ Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010.

«Τα αποτελέσματα της λειτουργίας μας για το 2011 αντικατοπτρίζουν σαφώς την κρίση στην Ιαπωνία και τις αναταραχές στη Βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια του έτους», είπε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Harry Hohmeister. “Αλλά είναι επίσης το προϊόν μιας δύσκολης αγοράς, ιδίως κατά το τέταρτο τρίμηνο της περιόδου. Ενώ η πληρότητα των αεροσκαφών μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα », συνεχίζει,« το κέρδος ανά επιβάτη είναι σημαντική αιτία ανησυχίας. Βλέπουμε λίγη προοπτική βελτίωσης σε αυτό σήμερα. Και αυτές οι δυσκολίες επιδεινώνονται από τις πολύ υψηλές τιμές του πετρελαίου και την ισχύ Ελβετικού Φράγκου ».

Σε απάντηση σε αυτές τις τάσεις, η SWISS έχει ήδη ξεκινήσει βραχυπρόθεσμες δράσεις για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των κερδών της για το 2012. Αυτά περιλαμβάνουν πάγωμα προσλήψεων, επανεκτιμήσεις και μειώσεις τόσο των εξόδων παραστάσεως όσο και των εξόδων των εξωτερικών συμβούλων. Παράλληλα με αυτό, η SWISS συμμετέχει επίσης στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα “Change SCORE for success” των ευρύτερων διαρθρωτικών αποτελεσμάτων του προγράμματος βελτίωσης της του Lufthansa Group. Συνολικά, η SWISS αναμένει ότι αυτές οι προσπάθειες θα βελτιώσουν μόνιμα τα λειτουργικά της αποτελέσματα κατά περίπου 100 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα.

Επέκταση του στόλου και νέοι προορισμοί.

Η SWISS συνεχίζει να επιδιώκει την προγραμματισμένη επέκταση του στόλου της. Δύο ακόμη Airbus A330-300 – το ενδέκατο και δωδέκατο – εντάχθηκαν στον στόλο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012, και ένα δέκατο τρίτο θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο. Δύο ακόμα νέα Airbus Α320 θα παραδοθούν την άνοιξη. Το Φεβρουάριο έγιναν τα εγκαίνια του 25ου Διηπειρωτικού προορισμού της SWISS, το Πεκίνο. H νέα αυτή ανταπόκριση Ζυρίχη-Πεκίνο θα αυξηθεί σε καθημερινή από το τέλος του Μαΐου. Μία νέα ανταπόκριση από Γενεύη προς Νίκαια ξεκίνησε και επιπλέον συχνότητες προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες διαδρομές ανάμεσα στη Γενεύη και το Λονδίνο, Μόσχα και Μαδρίτη. Επίσης η SWISS ξεκίνησε και πάλι από τις 10 Φεβρουαρίου 2012 τη δεύτερη καθημερινή πτήση της από Αθήνα για Γενεύη με πολύ εξυπηρετικές ώρες αναχώρησης και άφιξης στην Αθήνα, αλλά και με πολύ καλές ανταποκρίσεις σε προορισμούς όπως, το Λονδίνο (City), Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Πράγα και άλλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.