Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Στην Αθήνα το Μάιο με πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. οι κορυφαίοι Γερμανοί Tour...

Στην Αθήνα το Μάιο με πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. οι κορυφαίοι Γερμανοί Tour Operators στο ετήσιο workshop του FVW

Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςTην ανάγκη συντονισμού και ενίσχυσης της επικοινωνίας της Ελλάδας προς το εξωτερικό επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Λουκά Παπαδήμο το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.
Στην εν λόγω επιστολή που εστάλη στις 2 Μαρτίου ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης υπογραμμίζει ότι «η δυσφήμιση που υφίσταται η χώρα μας εξαιτίας των δημοσιονομικών της προβλημάτων και της αρνητικής εικόνας που εκπέμπει προς τα έξω, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που επικρατούσε επί σειρά μηνών, για το αν θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην ζώνη του ευρώ, έχουν «θολώσει» το τουριστικό μας προφίλ και έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση του ρυθμού τουριστικών κρατήσεων προς τη χώρα μας».
Ο κ. Τσακίρης τονίζει ότι η κρίση εμπιστοσύνης που περιβάλλει την Ελλάδα ιδιαίτερα στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα συνήθη εργαλεία προβολής του ελληνικού τουρισμού. «Χρειάζεται άλλου τύπου προσέγγιση, την οποία θα πρέπει να διαμορφώσουμε και να εκπέμψουμε συντεταγμένα και συνολικά ως χώρα το ίδιο κατάλληλο μήνυμα.

Ο απαραίτητος συντονισμός είναι αναγκαίο να προέλθει μόνο από εσάς ως επικεφαλής της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή φυσικά όλων των φορέων που  εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό», συμπληρώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. και προσθέτει : «αντιλαμβανόμαστε ότι ηγείστε μιας οικουμενικής κυβέρνησης, προκαθορισμένης διάρκειας και σκοπού, αλλά δυστυχώς οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να δρομολογηθούν εδώ και τώρα. Ο Μάρτιος, είναι για τους τουριστικούς φορείς ο κρίσιμος μήνας που σηματοδοτεί την εξέλιξη της ζήτησης  για την τουριστική σαιζόν που ακολουθεί και προϊδεάζει για την πορεία των τουριστικών μεγεθών». Καταλήγοντας ο κ. Τσακίρης αναφέρει : «H συγκυρία επιβάλλει να χαράξουμε την κατάλληλη στρατηγική επικοινωνίας για να διαχειρισθούμε αυτή την κρίση με μέθοδο και σχέδιο, καθώς επίσης και να εστιάσουμε σε ενέργειες, οι οποίες να είναι χαμηλού κόστους και συγχρόνως να αποδειχθούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές».
Το ετήσιο workshop του FVW
Εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας πραγματοποιείται στις 2 Μαΐου στην Αθήνα το ετήσιο workshop του κορυφαίου τουριστικού ειδησεογραφικού Οργανισμού της Ευρώπης FVW στο οποίο θα συμμετέχουν οι επικεφαλείς των Γερμανών Tour Operators.
Το workshop θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και οι Tour Operators ακολούθως θα επισκεφθούν κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας. Η σχετική πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. εντάσσεται σε σχέδιο δράσης άμεσης απόδοσης μέτρων επικεντρωμένων στις αγορές που παρουσιάζουν σημαντική υστέρησης στις κρατήσεις.
Ειδικότερα και προς την κατεύθυνση αυτή, το Ξ.Ε.Ε. εξασφάλισε στενή συνεργασία με τους κορυφαίους παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς μέσω του καταξιωμένου γερμανικού εκδοτικού οργανισμού FVW. Όπως προαναφέρθηκε, οι δυο φορείς θα διοργανώσουν από κοινού workshop με προσκεκλημένους τους πιο σημαντικούς tour operators και διοργανωτές συνεδρίων της Γερμανίας, για να συζητήσουν με τους Έλληνες ξενοδόχους και την πολιτική ηγεσία του τουρισμού στρατηγικές άμεσης ενίσχυσης της τουριστικής ζήτησης από τη Γερμανία τόσο συνολικά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν όσο και για τις εξειδικευμένες τουριστικές αγορές.
Σημειώνεται, ότι η Αθήνα επελέγη ως χώρος υποδοχής του workshop, με σκοπό να δοθεί το μήνυμα στους προσκεκλημένους, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες του FVW ότι η πρωτεύουσα, ως η πρώτη αντανάκλαση της χώρας, δεν κλυδωνίζεται, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ελκυστική και έτοιμη να υποδεχθεί με ποιοτικές υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές όλους τους τουρίστες που την κατατάσσουν στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.