Αρχική Εκπαίδευση Δεν κλείνει η Τουριστική Σχολή της Κέρκυρας, ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και...

Δεν κλείνει η Τουριστική Σχολή της Κέρκυρας, ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης

O υφυπουργός τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και ούτε τέθηκε ποτέ θέμα  για να κλείσει η τουριστική σχολή στην Κέρκυρα» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης, απαντώντας σήμερα  στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Κ.Κ.Ε, Χαράλαμπου Χαραλάμπους.
 Σαφής και κατηγορηματικός, ο κ.Νικητιάδης έβαλε τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικώς με το κλείσιμο σχολών του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  και υπογράμμισε ότι « οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε προκειμένου να αναβαθμιστεί η τουριστική εκπαίδευση  στη χώρα μας γιατί αν θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα τουρισμό υψηλού επιπέδου πρέπει να διαθέτουμε και τις ανάλογες τουριστικές σχολές». Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για τον τουρισμό, όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, καθώς όποια χώρα στηρίζεται στο συγκεκριμένο τομέα είναι υποχρεωμένη να δίνει βάρος στην εκπαίδευση των στελεχών του.
Απαντώντας στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης του κ. Χαραλάμπους για το ζήτημα των οικοτροφείων του  Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ο κ.Νικητιάδης ανέφερε ότι ιδρύθηκαν υπό άλλες συνθήκες τη δεκαετία του 1950 για να εξυπηρετήσουν ανάγκες της εποχής όταν υπήρχαν για παράδειγμα πολλοί μαθητές ηλικίας 12-13 ετών και ήταν δεν ήταν ανεπτυγμένες οι συγκοινωνίες. «Σε καμία χώρα που ασκεί σοβαρή τουριστική πολιτική δεν υπάρχουν σήμερα οικοτροφεία στα οποία διαμένουν υποχρεωτικώς οι μαθητές των τουριστικών σχολών » τόνισε  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Πολιτεία έχει προνοήσει για τους άπορους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες,  δεδομένου ότι υπάρχει πρόβλεψη για τη διαμονή και τη φοίτησή τους στη σχολή του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο Γαλαξίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.