Αρχική Φορείς Το πρόγραμμα “Synergassia” παρουσίασε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε εκπροσώπους ξένων χωρών

Το πρόγραμμα “Synergassia” παρουσίασε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε εκπροσώπους ξένων χωρών

Ενημερωτική ημερίδα για ξένους αντιπροσώπους, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες στην Πάτρα

Σημαντικά τα περιθώρια της Περιφέρειας για ανάπτυξη και εξωστρέφεια

από αριστερά προς δεξιά: Ο Πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο υφυπουργός Εθνικός Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιώπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Invest in Greece κ. Αριστομένης Συγγρός

Το πρόγραμμα Synergassia του Οργανισμού Invest in Greece φιλοξενήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από 25 έως και 28 Ιανουαρίου 2012, με την αρωγή της αιρετής ηγεσίας της Περιφέρειας και την αμέριστη συνδρομή των οικείων Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Το πρόγραμμα, που αφορά στην επιχειρηματική επίσκεψη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια, στέφθηκε με επιτυχία, ολοκληρώνοντας τον αναπτυξιακό στόχο της καταγραφής των επενδυτικών ευκαιριών της περιοχής και προβολής τους  στην παγκόσμια επενδυτική αγορά.
Οι ξένοι Πρέσβεις και διπλωμάτες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από το οδοιπορικό τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κατά την τετραήμερη επίσκεψή τους πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες επιχειρηματικές μονάδες και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες των τριών Νομών, ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και τους αιρετούς άρχοντες της περιοχής, γνώρισαν και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και, ασφαλώς, επισκέφτηκαν τα πολιτιστικά μνημεία της Περιφέρειας, με κορυφαία την Αρχαία Ολυμπία.
Παράλληλα, οι τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο από το Invest in Greece, όσο και από τους εκπροσώπους του Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, του Υπ. Εξωτερικών και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Invest in Greece και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συμμετείχαν ενεργά στην αποστολή, για τα προσφερόμενα μέσα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και προώθησης της εξωστρέφειας της Περιφέρειας, όσον αφορά στις επενδύσεις, τις εξαγωγές και την επιχειρηματικότητα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει να επιδείξει πολλά και να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάταση της εθνικής οικονομίας. Καθίσταται έκδηλο το περιθώριο ανάπτυξής της, καθώς είναι μία από τις πλέον ασθενείς Περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα ωστόσο, είναι ένας τόπος που κυοφορεί τεράστιες δυνατότητες, έχοντας εύφορα αναξιοποίητα εδάφη, πολύ σημαντικό ηλιακό και υδάτινο ενεργειακό δυναμικό, φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά με παγκόσμια αναγνώριση. Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, το Invest in Greece με την πολύτιμη συνεργασία των αρμόδιων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θεώρησαν σκόπιμο να προβάλλουν στους ξένους Πρέσβεις και διπλωμάτες τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή.
Σημαντική είναι η δράση του Περιφερειάρχη, κ. Απόστολου Κατσιφάρα, για την επίτευξη των στόχων της ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της Δυτικής Ελλάδας και της επανεκκίνησης της ανάπτυξης στην περιοχή. Μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Νίκο Υφαντή, και τους Προέδρους των τριών Επιμελητηρίων Πλάτωνα Μαρλαφέκα (Αχαΐας), Παναγιώτη Τσιχριτζή (Αιτωλοακαρνανίας) και Κώστα Νικολούτσο (Ηλείας), εργάστηκαν εντατικά για το πρόγραμμα “Synergassia” μεταφέροντας το όραμά τους για την αναγέννηση της περιοχής.
Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε χαρακτηριστικά «Αλίμονο αν σε περιόδους κρίσης κατεβάσουμε τα χέρια και αντιμετωπίσουμε μοιρολατρικά την πραγματικότητα. Τότε είναι βέβαιο ότι θα πάμε βαθύτερα στην κρίση. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε και να βγούμε νικητές. Με την επίσκεψη αυτή σήμερα βάζουμε στέρεα θεμέλια για τα επόμενα βήματα». Από τη μεριά του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Invest in Greece, κ. Αριστομένης (Άρις) Συγγρός ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Invest in Greece  για τη διοργάνωση και διεξαγωγή της αποστολής και υπογράμμισε μεταξύ των άλλων : «.. μόνο με την συνεργασία όλων των φορέων και την συστηματική δουλειά θα καταφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξασφαλίσει νέες παραγωγικές επενδύσεις ώστε να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τέλος, σημείωσαν την αναγκαιότητα της δράσης “Synergassia” αλλά και την επιτυχημένη συνεργασία που είχαν και που αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο στόχος είναι κοινός και θα επιτευχθεί.  

Την αποστολή Synergassia στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακολούθησαν διπλωμάτες των εξής χωρών:

Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Ελβετία, Εσθονία, Ιορδανία, Ιρλανδία, Κούβα, Κουβέιτ, Κύπρος, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μ. Βρετανία, Μολδαβία, Ν. Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία, Τυνησία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.