Αρχική Αεροπορικά Νέα Πώληση των μετοχών της στη Cyprus αποφάσισε η Κυπριακή Κυβέρνηση

Πώληση των μετοχών της στη Cyprus αποφάσισε η Κυπριακή Κυβέρνηση

  • Διαπραγματεύσεις με στρατηγικό επενδυτή και αύξηση μετοχικού κεφαλαίoυ των Κυπριακών Αερογραμμών αποφάσισε η Κυπριακή Κυβέρνηση
  • Aeroflot και M.A.E. οι επικρατέστερες εταιρίες

 

Προς την κατεύθυνση διαπραγμάτευσης με στρατηγικό επενδυτή για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, θα κινηθεί η Κυπριακή Κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης να στηρίζει τις Κυπριακές Αερογραμμές δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζουν για την Κύπρο και ειδικά για την κυπριακή οικονομία, τη Τετάρτη 8, Φεβρουαρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την απόφαση, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ενέκρινε τη συμμετοχή της Κυβέρνησης ως κύριου μετόχου στη νέα έκδοση κεφαλαίου της εταιρείας με την αποδοχή των δικαιωμάτων προτίμησης αγοράς μετοχών ή άλλου είδους μετοχών που θα της προσφερθούν».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε επίσης ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευτεί την πώληση μετοχών της Κυβέρνησης, που κατέχει στις Κυπριακές Αερογραμμές και να διαμορφώσει σχετική πρόταση που θα τεθεί ενώπιον του σώματος προς έγκριση». Μετά και αυτή την εξέλιξη φούντωσαν εκ νέου τα σενάρια για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές των Κυπριακών Αερογραμμών. Αυτή τη στιγμή οι δύο εταιρίες που εμφανίζονται να έχουν προβάδισμα είναι η ρωσική Aeroflot και ακολουθεί η Λιβανική M.A.E.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στο ιστορικό των Κυπριακών Αερογραμμών λέγοντας ότι η εταιρεία για πολλά χρόνια αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, τα οποία έγιναν πολύ πιο πιεστικά από αποφάσεις που λήφθηκαν στο παρελθόν αλλά και με την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την ελευθεροποίηση των αερομεταφορών.

Ο έντονος ανταγωνισμός, επέτεινε τα προβλήματα «τα οποία έγιναν ακόμη πιο πιεστικά μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Πηγή: www.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.