Αρχική Αεροπορικά Νέα Το Τσέχικο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα πώλησης της CSA

Το Τσέχικο υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα πώλησης της CSA

Το Τσέχικο υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό για την πώληση της κρατικής αεροπορικής εταιρίας της Τσεχίας CSA σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Tyden, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου.

Το περιοδικό ανέφερε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με την Air France και την Korean σχετικά με μια ενδεχόμενη πώληση.

Σύμφωνα με, επικαλούμενη πηγή, το υπουργείο θέλει να δεί πιο είναι το ενδιαφέρον για την αεροπορική εταιρεία, η οποία αγωνίζεται να ανακάμψει από μια κακότυχη επέκταση που έγινε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και που δημιούργησε οικονομικά προβλήματα.

Πρωθυπουργός Petr Nečas είπε τον Δεκέμβριο ότι θα προτείνει να πωληθεί η  CSA το 2012, σε στρατηγικό εταίρο.

Το υπουργείο Οικονομικών παραδε΄χθηκε ότι κάνει επαφές, αλλά, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. “Η εύρεση στρατηγικού εταίρου είναι η προτιμώμενη λύση για τη CSA,”είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ondrej Jakob.

Μια απόπειρα ιδιωτικοποίησης πριν από δύο χρόνια απέτυχε.

Η αεροπορική εταιρεία, μέρος της συμμαχίας SkyTeam, που περιλαμβάνει Delta Air Lines και Air France-KLM, είχε λειτουργικές ζημίες των 632 εκατομμύρια κορώνες (USD $ 33,2 εκατομμύρια) το περασμένο έτος και πώλησε τμήμα των δραστηριοτήτων της για τη βελτίωση των ταμειακών ροών της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.