Αρχική Έκτακτα Γεγονότα Costa Concordia: Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται

Costa Concordia: Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται

Σήμερα, Δευτέρα, νωρίς το πρωί τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα, που φορούσε σωσίβιο, στο δεύτερο κατάστρωμα.
Ο νεώτερος απολογισμός από το ναυάγιο είναι -σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA- έξι νεκροί και 16 αγνοούμενοι.

Ο εντοπισμός τριών ανθρώπων, την Κυριακή, έδωσε ελπίδα στους συγγενείς των αγνοουμένων. Οι διασώστες εντόπισαν ζωντανούς στην καμπίνα τους ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών που βρισκόταν στη κρουαζιέρα για το μήνα του μέλιτος, καθώς και έναν ναυτικό, οποίος βρισκόταν στη γέφυρα και είχε τραυματιστεί στα πόδια.

Με την πάροδο των ωρών μειώνονται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες, ενώ υπάρχει παράλληλα ο κίνδυνος να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κλίση του κρουαζιερόπλοιου, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την μετακίνηση στους εσωτερικούς του χώρους.

Εκπρόσωποι των πυροσβεστών και της ακτοφυλακής συνεχίζουν να τονίζουν ότι αυτό που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι στις καμπίνες, λόγω του μπλακ άουτ που προκλήθηκε με την πρόσκρουση, οι ειδικοί εξετάζουν μια προς μια τις καμπίνες, για να διαπιστωθεί αν όντως υπήρξε πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές κλειδαριές μετά το μπλάκαουτ που ακολούθησε την προσάραξη. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, είναι πιθανό ορισμένοι επιβάτες να μην μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες και να βγουν από τις καμπίνες τους.

Το Costa Concordia, με πάνω από 4200 επιβάτες και πλήρωμα, χτύπησε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο, το βράδυ της Παρασκευής και άρχισε να βυθίζεται από την δεξιά πλευρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.