Αρχική Ελλάδα Συναντηση ΥΠΠΟΤ Π.Γερουλανου με Χ.Ράιχενμπαχ

Συναντηση ΥΠΠΟΤ Π.Γερουλανου με Χ.Ράιχενμπαχ

Συναντηση ΥΠΠΟΤ Π.Γερουλανου με Χ.ΡάιχενμπαχΣυνάντηση με τον επικεφαλής της Task Force Χόρστ Ράιχενμπαχ είχε χθες στο ΥΠΠΟΤ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γερουλάνος παρουσίασε  στην Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον απολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τα τελευταία δυο χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα της αναδιοργάνωσης του υπουργείου, των δομών και των θεσμών και στα θέματα διαφάνειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε ένα υπουργείο που έχει μόλις το 0,7% του εθνικού προϋπολογισμού και συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στο 20% του ΑΕΠ της χώρας. Ότι πετύχαμε, το πετύχαμε δουλεύοντας με το 65% του προϋπολογισμού του 2009 και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης. Πετύχαμε βάζοντας συγκεκριμένους στόχους, αξιοποιώντας τη γνώση που υπάρχει στο υπουργείο αλλά κυρίως δουλεύοντας συλλογικά και σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία».

Στη συνέχεια παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τα αποτελέσματα στον Τουρισμό, την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τη γρηγορότερη από ποτέ λειτουργία του ΚΑΣ,  την πολύ μεγάλη μείωση των χρεών των εποπτευόμενων οργανισμών, την αύξηση των εσόδων των φορέων, όπως π.χ. εισιτήρια σε θέατρα, μουσεία και μνημεία, τη συνεισφορά στην καταπολέμηση του μεγαλύτερου σκανδάλου του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην μάχη κατά της αρχαιοκαπηλίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ομαδική δουλειά που έγινε απ´ όλους στο ΥΠΠΟΤ σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Τα αποτελέσματα δεν τα φέρνουν οι νόμοι. Τα αποτελέσματα τα φέρνουν οι άνθρωποι».

Παράλληλα παρουσίασε  τις πρωτοβουλίες που έχουν γίνει για την προώθηση των επενδύσεων τόσο σε νομοθετικό επίπεδο πχ τουριστική κατοικία, αδειοδότηση, θεσμικό πλαίσιο για μαρίνες καθώς και στην αξιοποίηση υποδομών όπως το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ για συνεδριακό κέντρο και μια σειρά από μαρίνες εθνικής εμβέλειας.

Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα συνδρομής της Task Force στην παροχή τεχνογνωσίας για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών αξιοποίησης της τουριστικής περιουσίας του δημοσίου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι γενικοί γραμματείς Τουρισμού Κατερίνα Μπέη, Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής Γιάννης Πυργιώτης και Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής και τα μέλη της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.