Αρχική Συνέδρια Επανεκλογή HAPCO στη θέση Γενικού Γραμματέα της EFAPCO για τρίτη φορά

Επανεκλογή HAPCO στη θέση Γενικού Γραμματέα της EFAPCO για τρίτη φορά

Επανεκλογή HAPCO στη θέση Γενικού Γραμματέα της EFAPCO για τρίτη φοράΚαθήκοντα Γενικού Γραμματέα διατηρεί για ακόμη μια θητεία (2012-2014) στο Διοικητικό Συμβούλιο της EFAPCO (European Federation of Associations of Professional Congress Organisers), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, εκπροσωπούμενος από την Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. του, κα Σίσσυ Λυγνού και τη Γενική Διευθύντρια του, κα Λύντια Μαστρονικολή. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 στο Εστορίλ της Πορτογαλίας με τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Nicola Le Brun (BAPCO, Βέλγιο) να παραδίδει τη σκυτάλη Προεδρίας στην κα Luisa Teixeira (APECATE, Πορτογαλία).

Στο πέρασμα του χρόνου η EFAPCO δυναμώνει συνεχώς την παρουσία και τη φωνή της, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό νέων μελών στο δίκτυο της, αλλά και ενθαρρύνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τη σύσταση εθνικών Ενώσεων Οργανωτών Συνεδρίων με πρωτοβουλίες πολλών εκ των μελών του Δ.Σ. της. Ένας από τους βασικούς στόχους του νέου Δ.Σ. είναι και η χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής της EFAPCO προς αυτή την κατεύθυνση. Η δομή του νέου Δ.Σ. της EFAPCO για τα έτη 2012-2014 έχει ως ακολούθως:

Luisa Teixeira (APECATE, Πορτογαλία): Πρόεδρος
Piotr Wilczek (PCCA, Πολωνία): Αντιπρόεδρος
Daniela Serrati (Federcongressi, Ιταλία): Αντιπρόεδρος
Σίσσυ Λυγνού (HAPCO, Ελλάδα): Γενικός Γραμματέας
Katalin Matray (MARESZ, Ουγγαρία): Ταμίας

Σημειώνεται ότι ο HAPCO έχει παρουσία στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από την ίδρυση της έως και σήμερα, γεγονός που καταδεικνύει αφενός τη δυναμική και αφετέρου την τεχνογνωσία του HAPCO σε θέματα οργάνωσης συνεδρίων τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο HAPCO αποτελεί ένα εκ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας, κατέχοντας αρχικά τη θέση Προεδρίας (2004-2006), εν συνεχεία τη θέση Αντιπροεδρίας (2006-2008) και έκτοτε τη θέση Γενικού Γραμματέα (2008-2010, 2010-2012, 2012-2014) στο Δ.Σ. της EFAPCO.

Με μειωμένο αριθμό συνέδρων, αλλά εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής αγοράς συνεδρίων (στελέχη από MPI, IMEX, MCI) και με αποκλειστικά «πράσινες προδιαγραφές» ακολούθησε τις επόμενες μέρες της Γενικής Συνέλευσης το 5ο Συνέδριο της EFAPCO με τίτλο «The World Has Changed-Start Acting» (13-14 Ιανουαρίου 2012, Εστορίλ).

Τα θέματα του 5ου Συνεδρίου της EFAPCO τόσο στις ενότητες, όσο και στα παράλληλα Workshops «IMEX-MPI-MCI Young Leaders Forum» κρίθηκαν ως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα από τους συνέδρους, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες και τις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα επικεντρώθηκε σε θέματα διοργάνωσης συνεδρίων εντός Ε.Ε., στη γυναικεία ηγεσία της βιομηχανίας συνεδρίων, στη δυναμική των social media και την αξία των Face-to-Face εκδηλώσεων, σε θέματα αειφορίας και αξιοποίησης επιστημονικών εφαρμογών, σε θέματα σχετικά με την «αρχιτεκτονική» των meetings και τη δημιουργία θετικής ψυχολογίας στους συνέδρους, όπως επίσης και θέματα διαχείρισης κρίσεων που ήταν περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.