Αρχική Επικαιρότητα Στη Βουλή από την Π.Ε. Λάρισας πρόταση για αξιοποίηση Ολύμπου

Στη Βουλή από την Π.Ε. Λάρισας πρόταση για αξιοποίηση Ολύμπου

Αξιοποίηση ΟλύμπουΈνα φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση του Ολύμπου προτίθεται να παρουσιάσει αντιπροσωπεία της περιφερειακής ενότητας Λάρισας την Πέμπτη στη Βουλή. Πρόκειται για ένα κείμενο 70 σελίδων το όποιο θα παραδώσει στους βουλευτές αντιπροσωπεία της Λάρισας. Σε αυτήν θα μετέχει η αντιπεριφερειάρχης Ρ. Καραλαριώτου και ο δήμαρχος Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλος.

Στο πλαίσιο της πρότασης, περιλαμβάνονται η δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου (ψηφιακό Μουσείο Μυθολογία), η ανασύσταση της λίμνης της Καλλιπεύκης, η λειτουργία Πρότυπου Κέντρου Υποδοχής Ορειβατών στις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού, η ανάπτυξη δασικού χωριού στο Λειβάδι, καθώς και η κατασκευή οικοτουριστικών καταφυγίων στις «πύλες» εισόδου στον Όλυμπο και Κέντρο ενημέρωσης Περραιβικής Τρίπολις στο Πύθιο.

Το πλέγμα των προτάσεων που θα κατατεθούν προήλθαν από επεξεργασία όλων όσα προβλέπονται σε σειρά κειμένων, περιφερειακών κειμένων, νόμων κ.λπ. και συγκερασμό τους με τα όσα διατυπώθηκαν στην δίμηνη διαβούλευση, που ξεκίνησε με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, με τη συμμετοχή όλων των ενεχομένων φορέων και γνώμονα τα τρίπτυχο: ανάδειξη, προστασία, αξιοποίηση του μυθικού βουνού των Θεών.

Πηγή http://www.aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.