Αρχική Τουρισμός Συνάντηση με Ισραηλινούς δημοσιογράφους είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος

Συνάντηση με Ισραηλινούς δημοσιογράφους είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος

Συνάντηση με Ισραηλινούς δημοσιογράφους είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος ΓερουλάνοςΣυνάντηση με 13 Ισραηλινούς δημοσιογράφους οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα σε διάφορες πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας είχε τη Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν τους, η διεύθυνση κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Οι δεκατρείς δημοσιογράφοι από το Ισραήλ που επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην χώρα μας το Καρπενήσι, τη Λίμνη Πλαστήρα, τα Ζαγοροχώρια, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τις ομορφιές των περιοχών αυτών που δεν είναι μέχρι σήμερα πολύ γνωστές στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αφού τους ευχαρίστησε για τη στήριξη τους στον τουρισμό της Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυξήθηκαν κατά 26% οι αφίξεις από το Ισραήλ και κατά 100% η κρουαζιέρα σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και η Αθήνα καθώς υπάρχουν πανέμορφα μέρη για να επισκεφτεί κανείς ολόκληρο το χρόνο όπως είναι η Πελοπόννησος και η Βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αυξηθεί η διάρκεια της τουριστικής σαιζόν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας και τις περιοχές που μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα αγαπητές στους Έλληνες δεν είναι όμως γνωστές στους ξένους επισκέπτες.

Αμέσως μετά ο Παύλος Γερουλάνος παραχώρησε συνεντεύξεις σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο όπου ρωτήθηκε σχετικά με τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση στα τιμολόγια για την φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση των αρχαιολογικών χώρων.. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει η πολιτική που εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα:
«Υπάρχει το ΚΑΣ που κρίνει και αποφασίζει. Δεν θέλουμε να ευτελίσουμε τα μνημεία μας. Δεν θέλουμε να κάνουμε Ντίσνεϋλαντ την Ακρόπολη. Αν όμως πρόκειται για μια σοβαρή ταινία, ένα σοβαρό βιβλίο ή ένα πολύ καλό λεύκωμα πρέπει να διευκολύνουμε αυτές τις προσπάθειες. Οι τιμές που υπήρχαν μέχρι σήμερα ήταν εξωπραγματικές».

Τέλος σημείωσε πως οι νέες αγορές είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ρωσία, το Ισραήλ, την Τουρκία και τις βαλκανικές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.