Αρχική Κρουαζιέρες Άδωνις Γεωργιάδης: Μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών και Λειτουργία υδατοδρομίων

Άδωνις Γεωργιάδης: Μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών και Λειτουργία υδατοδρομίων

Στη δέσμευση για άμεση μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών προχώρησε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις ΓεωργιάδηςΣτη δέσμευση για άμεση μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών προχώρησε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πρώτη, εντός του 2012, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, όπου ξενοδόχοι-εκπρόσωποι των νησιωτικών προορισμών της χώρας του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

 Όπως τόνισε την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διακομματική σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα με στόχο να επιτευχθεί πτώση των ναύλων τόσο των μεταφορικών όσο και των επιβατικών, εντός του πρώτου 6μηνου του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην ταχεία ολοκλήρωση λιμενικών έργων στην Ελλάδα σημείωσε την σε βραχύ χρονικό διάστημα θεσμοθέτηση διαδικασιών Fast Track, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας δεδομένου ότι τα βήματα από 10 μειώνονται στα 3.

 

Λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα

Ακόμη υπογράμμισε ότι εντός του προσεχούς μηνός ετοιμάζεται ΚΥΑ μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη για την λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Το νομοθετικό πλαίσιο που προωθείται για τα υδροπλάνα αφορά στην κατασκευή μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ ενός κύριου υδατοδρομίου ως κεντρική βάση στην Αττική καθώς και 12 μικρότερων  στην περιφέρεια.

ΞΕΕ: Άμεση άρση του καμποτάζ

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης ζήτησε από τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την άμεση άρση του καμποτάζ το οποίο καθηλώνει την ανάπτυξη της αγοράς της κρουαζιέρας στη χώρα και την ταχεία ολοκλήρωση λιμενικών έργων που θα βοηθήσουν την ανέλιξη του θεσμού του θαλάσσιου τουρισμού.

Παράλληλα ο κ.Τσακίρης επισήμανε την ανάγκη απομείωσης των ναύλων ούτως ώστε να γίνεται ευκολότερη η πρόσβαση στις νησιωτικές περιοχές, καθώς και την ταχεία γνωστοποίηση των δρομολογίων των πλοίων ούτως ώστε ο τουρίστας να μπορεί να προγραμματίζει νωρίτερα το ταξίδι του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.