Αρχική Αεροπορικά Νέα H Etihad Airways o μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Air Berlin

H Etihad Airways o μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Air Berlin

H Etihad Airways o μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Air BerlinH ETIHAD AIRWAYS ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ AIRBERLIN

Η Etihad Airways θα αυξήσει το μερίδιό της στην airberlin σε 29% ως μέρος μιας ευρείας στρατηγικής συνεργασίας
Κοινό δίκτυο για 239 προορισμούς
Η airberlin θα ξεκινήσει πτήσεις Βερολίνο – Άμπου Ντάμπι
Η Etihad Airways θα παρέχει πενταετείς χρηματοδοτικές διευκολύνσεις έως 255 US$ εκατομμύρια για την ανάπτυξη του στόλου και τη μελλοντική ανάπτυξη του δικτύου

Η Etihad Airways, ο διεθνής αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει συμφωνήσει να αυξήσει το μερίδιό της στην airberlin, την 6η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, σε 29.21%, γεγονός που την καθιστά τον μεγαλύτερο μεμονωμένο μέτοχο της airberlin.

Η στρατηγική αυτή κίνηση, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 19, Δεκεμβρίου, στο Βερολίνο από τον Γενικό Διευθυντή της Etihad Airways, James Hogan, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της airberlin, Hartmut Mehdorn, συνδέει τα εκτενή δίκτυα των δυο αεροπορικών εταιρειών  και τα προγράμματα ανταμοιβής μιλίων για να προσφέρει στους ταξιδιώτες 239 προορισμούς σε 77χώρες.

Ο Hartmut Mehdorn δήλωσε: «Η στρατηγική συνεργασία με την Etihad Airways ανοίγει τεράστιες προοπτικές για το μέλλον της εταιρείας μας».

«Αυτό έχει εφαρμογή ιδιαιτέρως στην μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς και στην υλοποίηση των συνεργιών».

«Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας συνεργασίας είναι το ξεκίνημα των πτήσεων της airberlin προς το Άμπου Ντάμπι, που θα γίνει η νέα μας δίοδος προς την Ασία και την Αυστραλία».

«Η συμφωνία με την Etihad Airways θα αυξήσει επίσης δραματικά την παγκόσμια συνδεσιμότητα των πελατών μας στη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, στα Αραβικά Κράτη του Κόλπου και τη Μέση Ανατολή».

Ο James Hogan δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της Etihad Airways.

«Αυτή η νέα συνεργασία επεκτείνει το δίκτυό μας, μας δίνει πρόσβαση σε 33 εκατομμύρια επιβάτες και μας παρέχει μια πραγματική ευκαιρία για παγκόσμια ανάπτυξη. Μέσω της airberlin, κερδίζουμε άμεση πρόσβαση σε μια ευρεία και δωρεάν ευρωπαϊκή αγορά, με εξαιρετικές επιλογές συνδεσιμότητας για τους πελάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών».

«Η στρατηγική μας για τη συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας τα τελευταία οχτώ χρόνια, και τα οφέλη που έχουμε δει από τη στρατηγική αυτή έχουν επιβεβαιώσει την αξία της».

«Αναζητούμε πάντα τρόπους για να αναπτύξουμε τις συνεργασίες μας και οι συνεργασίες είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να συναγωνιζόμαστε στην παγκόσμια σκηνή».

«Διαθέτουμε σήμερα ένα portfolio από 34 ποιοτικές συνεργάτιδες εταιρείες, αλλά αυτή είναι η πρώτη μετοχική μας επένδυση σε μια άλλη αεροπορική εταιρεία. Είναι μια απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στη διοίκηση της airberlin και στην προοπτική της εταιρείας να αναπτυχθεί μαζί μας».

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια ανάπτυξη θα προσφέρει επιπλέον μια σειρά από πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης και στην Ευρώπη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», δήλωσε ο κ. Hogan.

«Η Etihad Airways και ο όμιλος της airberlin μεταφέρουν ένα σύνολο από 
40 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, διαθέτουν 233 αεροσκάφη, και απασχολούν 18,000 άτομα. Μαζί, οι δυο εταιρείες παράγουν περισσότερα από 9 US$ δισεκατομμύρια σε έσοδα».

«Εκτιμούμε ότι η κάθε εταιρεία θα μπορούσε να επιτύχει σταδιακή αύξηση εσόδων  μεταξύ 35 εκατ. ευρώ και 40 εκατ. ευρώ μόνο κατά το πρώτο έτος, και πιστεύουμε ότι η συνεργασία έχει τεράστιες δυνατότητες να απελευθερώσει μια σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων».

Με τη συνεργασία:

Η airberlin θα μεταφέρει τη λειτουργία της στη Μέση Ανατολή από το Ντουμπάι στο Άμπου Ντάμπι
Η airberlin θα λειτουργεί τέσσερις A330-200 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Βερολίνου και Άμπου Ντάμπι από τις 15 Ιανουαρίου του 2012 – με τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα σύνολο από 29 πτήσεις την εβδομάδα προς και μέσω του Άμπου Ντάμπι από τους τέσσερις  κόμβους μας στη Γερμανία, με στόχο να  αυξήσουμε τις πτήσεις σε 42 από τα μέσα του Απριλίου
Οι αεροπορικές εταιρείες θα εφαρμόσουν μια ευρεία συμφωνία κοινού κωδικού, με την Etihad Airways να συμμετέχει με αυτές σε 36 από τους 171 προορισμούς της airberlin και την airberlin σε 24 από τους 82 επιβατικούς προορισμούς της Etihad Airways, και σχεδιάζουν περαιτέρω επέκταση του συνόλου των δρομολογίων υπό κοινό κωδικό
Η Etihad Airways θα υπογράψει συμφωνίες κοινού κωδικού με τον όμιλο της airberlin για όλες τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ΝΙKI, της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας και της Βelair, της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας και
Το Etihad Guest και το topbonus, τα προγράμματα ανταμοιβής μιλίων των εταιρειών, θα συμψηφιστούν, διευκολύνοντας τους επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών να κερδίζουν και εξαργυρώνουν τα μίλια τους στις πτήσεις και των δυο εταιρειών και να προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη – συμπεριλαμβανομένου και του ταιριάσματος βαθμίδας – στα πιο διακεκριμένα μέλη.
Με τη συμφωνία αυτή η Etihad Airways θα αποκτήσει δυο θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Air Berlin PLC.

Οι δυο εταιρείες θα επιδιώξουν αντιμονοπωλιακή ασυλία, η οποία θα επιτρέπει τον καλύτερο συντονισμό των δικτύων με τους προορισμούς καθώς και των πωλήσεων και της πολιτικής μάρκετινγκ.  

Η airberlin και η Etihad Airways δεσμεύεται να δημιουργήσει μια κοινή ομάδα πρμηθειών με στόχο να εξασφαλίζει τα μικρότερα κόστη για τις δυο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως η προμήθεια στόλου και η ανάπτυξη, η συντήρηση, επισκευή και επιθεώρηση (MRO) και γενικά οι δημόσιες συμβάσεις.

Η μειοψηφική συμμετοχή της Etihad Airways θα αποτελείται σε ποσοστό 27,03% από την έκδοση νέων μετοχών από την airberlin, χρηματοδοτούμενο από λειτουργικές ταμειακές ροές και από έναν ισχύον ποσοστό του 2,99% (pre-dilution), που θα δώσει το αθροιστικό ποσοστό του 29.21%. Οι νέες μετοχές θα εκδοθούν στην τιμή των 2.31€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.