Αρχική Έκτακτα Γεγονότα Σάμος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σάμος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Σάμος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίεςΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποήσαν με πρωτοβουλία του Δήμου Σάμου  το απόγευμα της Κυριακής, οι κάτοικοι του νησιού στο λιμάνι της πόλης ενάντια στην υποβάθμιση του νησιού λόγω των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.

Αιτία της διαμαρτυρίας:

Η δρομολόγηση των υπέργηρων πλοίων ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ή ΠΡΕΒΕΛΗΣ, «γεγονός που καταδικάζει την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού σε μαρασμό»

– Η εγκατάλειψη της Σάμου από την AEGEAN AIRLINES καθώς και για την περικοπή δρομολογίων από την εναπομείνασα στη γραμμή OLYMPIC AIR.

«Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, που συναποφασίζονται στα πλαίσια της Ε.Ε. για πλήρη απελευθέρωση ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων συγκοινωνιών Δηλώνουμε ότι οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

Διεκδικούμε:

  • Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε καθημερινή βάση, όλη την διάρκεια του χρόνου με σύγχρονα πλοία.
  • Απρόσκοπτη σύνδεση της Σάμου με Πειραιά, Βόρεια Ελλάδα και ενδονησιωτική σύνδεση με Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.
  • Δραστική μείωση ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων.
  • Προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα με ουσιαστικούς ελέγχους της αξιοπλοΐας των πλοίων.
  • Πλήρη σταθερή εργασία με αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονα, ασφαλή λιμάνια με υποδομές στήριξης της ναυτιλίας, της διακίνησης εμπορευμάτων και εξυπηρέτηση των επιβατών.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.