Αρχική Συνεδριακός Τουρισμός Ο Συνεδριακός τουρισμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της Οικονομίας

Ο Συνεδριακός τουρισμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της Οικονομίας

Ο Συνεδριακός τουρισμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της ΟικονομίαςΜε αφορμή το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει τη σημασία και τη βαρύτητα της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού για την ελληνική οικονομία, την εξωστρέφεια της Ελλάδας και την ανάπτυξη της καινοτομίας στο τουριστικό προϊόν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει,

“Ο συνεδριακός τουρισμός έμεινε στο περιθώριο εξαγγελιών, δημιουργώντας τεράστιο πλήγμα στην τουριστική αγορά με αποτέλεσμα το συνεχιζόμενο κλείσιμο ξενοδοχείων και τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας. Η άσχημη εικόνα του κέντρου της Αθήνας, συντέλεσε στην αποστροφή διοργάνωσης μεγάλων συνεδρίων που θα επιδρούσαν καταλυτικά, στη δοκιμαζόμενη από τις στρεβλώσεις και την οικονομική ύφεση τουριστική εικόνα της πρωτεύουσας.

Ως νέοι άνθρωποι που προσπαθούμε να αλλάξουμε κυρίως τη νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και παράλληλα συντονισμένοι προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής προοπτικής του συνεδριακού τουρισμού προτείνουμε τα εξής:

Την καταγραφή των συνεδριακών υποδομών της Ελλάδας και την κατάρτιση Μητρώου Συνεδρίων και Συνεδριακών Επιχειρήσεων.
Την άμεση μετατροπή του Ολυμπιακού σταδίου ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ σε μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο.
Ρυθμιστικό πλαίσιο για την εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας και την αισθητική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
Την ενίσχυση και την αποτελεσματικότερη προβολή της Ελλάδας στη διεθνή αγορά συνεδρίων.
Τη μείωση του τέλους εκσυγχρονισμού ελληνικών αεροδρομίων.
Στρατηγικός σχεδιασμός για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη διάχυση του συνεδριακού τουρισμού στην επικράτεια.
Τη δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ μέσω ΣΔΙΤ για την ουσιαστική διαχείριση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών των Convention Bureau.

Ο τουρισμός συνεδρίων μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζει η τουριστική αγορά της Ελλάδας, την εποχικότητα. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες, να αναδειχθεί στις πρώτες θέσεις στη διεθνή αγορά διοργάνωσης και φιλοξενίας συνεδρίων, αρκεί να υπάρξουν άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες, για την επίλυση σοβαρών και διαχρονικών αγκυλώσεων που αποτελούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική του συγκεκριμένου κλάδου.O τουρισμός είναι η μόνη ελπίδα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και ρήτρες ανάπτυξης για να αποδώσει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.