Αρχική Συνεδριακός Τουρισμός Η ιστορία του TAE KWON DO είναι παράδειγμα των ευκαιριών και των...

Η ιστορία του TAE KWON DO είναι παράδειγμα των ευκαιριών και των προβλημάτων που έχει η χώρα μας τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος στο 7ο συνέδριο του HAPCO

Σημεία χαιρετισμού του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο 7ο συνέδριο του HAPCO για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό:

Για τον τουρισμό

Είναι μεγάλη ευκαιρία το άνοιγμα νέων αγορών. Η Ελλάδα δεν κοιτάει πια μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά που προμηνύεται δύσκολη. Είχαμε την καλύτερη χρονιά από αφίξεις και έσοδα. Ήταν καλύτερη διότι δεν ήταν απλά μια από τα ίδια. Έγινε συνείδηση και η ευκαιρία και η ανάγκη νέων αγορών.

Τριπλασιάστηκαν  οι αφίξεις από Ρωσία, τετραπλασιάστηκαν από το Ισραήλ, την Κίνα, την Σερβία και πενταπλασιάστηκαν από την Τουρκία. Δεν θα κουραστώ να το λέω. Δεν είναι έργο μόνο ενός υπουργού. Είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Δουλέψαμε μαζί. Δεν θα κουραστώ να το λέω γιατί η πατρίδα μας το ψάχνει αυτό και εδώ μπορεί να το βρει.

Τώρα είναι η ώρα της μεταφοράς αυτών των αυξήσεων σε επενδύσεις και σε αύξηση των θέσεων εργασίας. Τώρα είναι η ώρα να συνδεθεί ο κόσμος του τουρισμού με τη μέση ελληνική οικογένεια. Προσλαμβάνοντας τους νέους που σήμερα σκέφτονται να φύγουν.

Για τον συνεδριακό τουρισμό

Σήμερα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα υποδομές για συνεδριακό και επαγγελματικό τουρισμό. Υπάρχει υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία και εμπειρία για την προσέλκυση, την οργάνωση και την υποστήριξη σχετικών εκδηλώσεων. Όμως δεν υπάρχει Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο, που θα βάλει την Ελλάδα δυναμικά στο χάρτη του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού.

Η ιστορία του TAE KWON DO είναι παράδειγμα των ευκαιριών και των προβλημάτων που έχει η χώρα μας στις επενδύσεις.
Ενώ υπήρχε εξαιρετική υποδομή την ώρα που την χρειαζόμασταν αλλά και προβολή, το θέμα κόλλησε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Είναι ένα ακόμη δείγμα της λάθος αντίληψης στην προσέγγιση των ιδιωτικοποιήσεων από την τρόικα. Δεν πρέπει να πουλήσεις κάτι σε όποιο περιβάλλον, με όποια τιμή και για οποιαδήποτε χρήση. Πρέπει να κάνεις το δύσκολο έργο της προετοιμασίας ώστε να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένο σκοπό, τη σωστή στιγμή και από τον κατάλληλο επενδυτή.

Είναι γεγονός ότι κατατέθηκε ένας σοβαρός φάκελος που εκδηλώνει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του TAE KWON DO ως συνεδριακού κέντρου. Είναι ο πρώτος μεγάλος διεθνής διαγωνισμός που προκάλεσε ενδιαφέρον σε μια δύσκολη περίοδο. Γιατί; Διότι έγινε μεγάλη δουλειά στην προετοιμασία, δουλειά μυρμηγκιού. Δεν ξέρουμε αν θα έχει αίσιο τέλος αλλά στην φάση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν επενδυτές για τους οποίους η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει.

Θα την στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα την προστατέψουμε από όλες τις αγκυλώσεις που ξέρουμε ότι εμφανίζονται στην σκηνή, μόλις κάποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται σταθερό και ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Για το κέντρο της Αθήνας

Όσοι σήμερα καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας είναι εγκληματίες. Καταστρέφουν τις περιουσίες μας, καταστρέφουν την εικόνα της Ελλάδας, καταστρέφουν την προοπτική της οικονομίας της πόλης, αλλά κυρίως καταστρέφουν θέσεις εργασίας για οικογένειες που τις έχουν σήμερα ανάγκη. Το θέμα δεν είναι σήμερα να μοιράσουμε ευθύνες. Το θέμα είναι σήμερα να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα που  πλήττει όλους μας.

Να βάλουμε στόχο να βγει η Αθήνα από την μαύρη τρύπα του Τουρισμού και να γίνει ο κράχτης της. Σας καλώ να δουλέψουμε μαζί γι αυτόν τον σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.