Αρχική Ελλάδα Tο Athenaeum InterContinental στηρίζει ενεργά τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενάντια...

Tο Athenaeum InterContinental στηρίζει ενεργά τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενάντια στον παιδικό υποσιτισμό

Tο Athenaeum InterContinental στηρίζει ενεργά τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενάντια στον παιδικό υποσιτισμόΑπό την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, το Athenaeum InterContinental στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής του δράσης προσκαλεί φίλους και επισκέπτες να προσθέσουν ένα ευρώ στο λογαριασμό τους κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο για να εξασφαλίσουν το ημερήσιο γεύμα ενός υποσιτισμένου παιδιού που περιθάλπεται σε σχετικό πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη μάχη τους κατά του παιδικού υποσιτισμού.

Ο υποσιτισμός αποτελεί μία ασθένεια η οποία προσβάλλει περισσότερα από 195 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως κάθε χρόνο κι ευθύνεται για το 1/3 από τους 8 εκατομμύρια θανάτους παιδιών κάτω των 5 ετών που ζουν κυρίως σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα γύρω από το  πρόβλημα του υποσιτισμού και πιέζουν προς τη χρήση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι τα έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα. Το 2010, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιέθαλψαν περισσότερα από 300000 υποσιτισμένα άτομα στα επισιτιστικά κέντρα που λειτουργούν σε 139 προγράμματα σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ τους τελευταίους μήνες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία ακόμα σοβαρή επισιτιστική κρίση στη Σομαλία.
    
Ο κος Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου αναφέρει σχετικά: “Η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Athenaeum InterContinental περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Εν προκειμένω, η έμπρακτη συμμετοχή μας για την υποστήριξη της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κατά του παιδικού υποσιτισμού είναι μείζονος σημασίας για όλους εμάς. Ελπίζουμε μαζί να κάνουμε τη διαφορά!”

Από την πλευρά τους, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ευχαριστούν θερμά το Athenaeum InterContinental που επέλεξε να είναι αρωγός σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού ευχόμενοι καλή αρχή & κάθε επιτυχία στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Athenaeum InterContinental

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.