Αρχική Sports Ράλλυ Ακρόπολις 2012

Ράλλυ Ακρόπολις 2012

Με απόφαση της Επιτροπής Ράλλυ της FIA το Ράλλυ Ακρόπολις 2012 θα είναι ο ένας από τους συνολικά έξι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ που θα υποδεχτούν την κατηγορία WRC Academy.

To Ράλλυ Ακρόπολις, έκτος γύρος του Πρωταθλήματος για το 2012, επιπλέον θα προσμετρά στο Πρωτάθλημα της κατηγορίας PWRC. Ωστόσο, η επιλογή της Ελλάδας για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου του WRC Academy ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος θεσμός κατά τη σύστασή του (2011) είχε 20 συμμετοχές.

Ήδη με την οριστικοποίηση του ημερολογίου η ελληνική Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε πως θα υποστηρίξει όποιον Έλληνα αγωνιζόμενο συμμετάσχει στο Ράλλυ Ακρόπολις με αυτοκίνητο της κατηγορίας (Ford Fiesta R2 προετοιμασμένο από την M-Sport), με τις λεπτομέρειες σχετικά να ορίζονται στο προσεχές διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι το WRC Academy αποτελεί το «φυτώριο» των αυριανών οδηγών WRC, αφού δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με κόστος χαμηλότερο αυτού των υπόλοιπων κατηγοριών, αλλά και με χρηματικό έπαθλο της τάξης των 500.000 ευρώ για τον Πρωταθλητή!

Το Ράλλυ Ακρόπολις 2012 , θα διεξαχθεί στις 24-27 Μαΐου, ενώ στην 58η εκδοχή του θα έχει και πάλι επίκεντρο την πόλη του Λουτρακίου.

 

Πρόγραμμα WRC 2012

Ιανουάριος    17-22    Ράλλυ Μόντε Κάρλο    PWRC / SWRC
Φεβρουάριος    9-12    Ράλλυ Σουηδίας    SWRC
Μάρτιος    8-11    Ράλλυ Μεξικό    PWRC
Μάρτιος    29-Απρίλιος 1     Ράλλυ Πορτογαλίας    SWRC / WRC ACADEMY
Απρίλιος    27-29    Ράλλυ Αργεντινής    PWRC
Μάιος    25-27    Ράλλυ Ακρόπολις    PWRC / WRC ACADEMY
Ιούνιος    22-24    Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας    PWRC / SWRC
Αύγουστος    2-5    Ράλλυ Φινλανδίας    SWRC / WRC ACADEMY
Αύγουστος    24-26    Ράλλυ Γερμανίας    PWRC / WRC ACADEMY
Σεπτέμβριος    13-16    Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας     SWRC
Οκτώβριος    4-7    Ράλλυ Γαλλίας-Αλσατία    SWRC / WRC ACADEMY
Οκτώβριος    18-21    Ράλλυ Ιταλίας    PWRC
Νοέμβριος    1-4    Ράλλυ Ισπανίας    PWRC / SWRC / WRC ACADEMY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.