Αρχική General Τη μη πρόβλεψη της διαδικασίας συμψηφισμού στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΤΕΕ επισημαίνει...

Τη μη πρόβλεψη της διαδικασίας συμψηφισμού στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΤΕΕ επισημαίνει το ΞΕΕ

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΕπιστολή του ΞΕΕ για τη διαδικασία δήλωσης των αυθαιρέτων του Ν.4014/21.9.2011, προς τον Πρόεδρο του ΤΕ.Ε. κ. Χρήστο Σπίρτζη με κοινοποίηση στον Αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ, κ. Νίκο Σηφουνάκη
Απευθυνόμαστε σε σας μετά από έντονες οχλήσεις και ανησυχία των μελών μας σχετικά με την διαδικτυακή εφαρμογή που έχει θέσει σε διάθεση των μηχανικών το Τ.Ε.Ε., όσον αφορά στη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών σύμφωνα με το Ν..4014/21.9.2011. Σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.6γ, προβλέπεται για τα ξενοδοχεία μείωση του ειδικού πρόστιμου διατήρησης κατά το ποσό του προστίμου που είχε καταβληθεί με βάση την υπαγωγή σε προγενέστερες ειδικές διατάξεις.
Είναι γνωστό ότι κατά την τελευταία 20ετία με μια σειρά από νόμους (2160/1993, 2741/1999, 2919/2001 και 3766/2009) μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων είχε κάνει χρήση της λειτουργικής τακτοποίησης, η οποία τους έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν νομίμως απέναντι στην Πολιτεία, καταβάλλοντας τα σχετικά πρόστιμα. Πρόκειται δηλαδή για σημαντικά ποσά, τα οποία κατεβλήθησαν σε διαφορετικά και πολλά χρονικά διαστήματα, διότι ο κάθε ένας από τους παραπάνω νόμους δεχόταν και περιόδους παρατάσεων.
Ακολουθώντας λοιπόν το πρόγραμμα πληρωμών του Τ.Ε.Ε., διαπιστώθηκε ότι δεν προβλέπεται διαδικασία συμψηφισμού των εν λόγω ποσών εξαρχής, παρά μόνον στην τελευταία δόση, γεγονός που καταστρατηγεί τις διατάξεις του νόμου και επιβαρύνει εκ νέου τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Παρακαλούμε πολύ για την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδυναμία του προγράμματος και να μπορέσουν να ενταχθούν και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο Ν.4014/2011, δεδομένου ότι έχουν ήδη καταρτίσει φακέλους σε συμφωνία με τους μηχανικούς τους και εμποδίζονται εξ αυτού του λόγου να προχωρήσουν στην υπαγωγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.