Αρχική Αθλητικά Με τρία πολύτιμα κειμήλια πλούτισε τις συλλογές του το Μουσείο Μαραθωνιου Δρόμου

Με τρία πολύτιμα κειμήλια πλούτισε τις συλλογές του το Μουσείο Μαραθωνιου Δρόμου

Με τρία πολύτιμα κειμήλια πλούτισε τις συλλογές του το Μουσείο Μαραθωνιου ΔρόμουΣτο Μουσείο Μαραθωνιου Δρόμου τα παπούτσια των Χασιναόκο,  Νογκούτσι και Μόζερ.

Με τα τρία αυτά πολύτιμα κειμήλια πλούτισε τις συλλογές του το Μουσείο Μαραθωνιου Δρόμου, το οποίο στεγάζει μόνιμα την έκθεση «Ολυμπιακοί Μαραθώνιοι». Μια έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης – δωρεά προς το Δήμο Μαραθώνα – που αποτελείται από κείμενα και φωτογραφίες, μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η ιστορία των Ολυμπιακών  Μαραθωνίων.

Ο πρέσβης της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα παρέδωσε στον δήμαρχο Μαραθώνος δύο ζευγάρια παπούτσια, τα οποία είχαν φορέσει στις « χρυσές» τους διαδρομές δυο σπουδαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας από την Ιαπωνία, δυο νικήτριες στη Μαραθώνια Διαδρομή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και της Αθήνας.

Τα παπούτσια της μαραθωνοδρόμου Ναόκο Τακάσι που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σίνδεϊ και τα παπούτσια της Μιζούκι Νογκούτσι πήραν ήδη τη θέση τους στις προθήκες του μουσείου, ενώ στη δωρεά περιλαμβάνονται και δυο φωτογραφίες των αθλητριών.

Ο  πρέσβης Χιρόσι Τόντα τόνισε πως πρόκειται για «παπούτσια πολύ ελαφρά και υψηλής τεχνολογίας» και ζήτησε να στηρίξουν οι θεατές του Μαραθωνίου την δεκαμελή ιαπωνική ομάδα που συμμετέχει στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Την τρίτη δωρεά προς το Μουσείο Μαραθωνιου Δρόμου, τα παπούτσια της ελβετίδας μαραθωνοδρόμου Φρανσίσκα Ροσά –Μοζέρ, που είχε κερδίσει στους Μαραθωνίους της Φρανκφούρτης (1994) και της Νέας Υόρκης (1997) παρέδωσε στο μουσείο ο διευθυντής του Μαραθωνίου του Γιουνγκφράου, Ρίτσι Ούμπεργκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.