Αρχική Sports Νικητής στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας ο Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ

Νικητής στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας ο Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ

Ο  μεγάλος νικητής του 29ου Μαραθωνίου της Αθήνας που διεξήγχθη με Μέγα χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ και υπό την αιγίδα της UNESCO, είναι ο Μαροκινός Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ με χρόνο 2:11:40 που έκανε ρεκόρ αγώνα και τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κενυάτης Κιπκοσκγεϊ Σάμι Κούμπα με χρόνο 2:13:27. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ντιρίτου Γκαθέρου από την Κένυα με 2:16:12.

Ο νικητής του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας δήλωσε: Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπροστά στο ελληνικό κοινό, στον χώρο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης κατόρθωσα να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση και να πετύχω έναν από τους  καλύτερους  χρόνους της κλασικής μαραθώνιας διαδρομής.  Θα έρθω και του χρόνου.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του πανελληνιονίκης αφού τερμάτισε σε 2:24:10 (έβδομος στη γενική κατάταξη). Ακολούθησαν ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2:26:05 (όγδοος) και ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης του ΟΚΑ Καβάλας με 2:26:09 (ένατος).

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το πέρας του αγώνα δήλωσε: με στόχο την προετοιμασία μου και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου κατόρθωσα να τερματίσω με καλύτερο χρόνο από αυτόν που προσδοκούσα. Και πάντα η προσδοκία μου ήταν μια καλή εμφάνιση στον κλασικό Μαραθώνιο.

Την τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήρε ο Βασίλης Πουλιόπουλος από τον Φίλιππο Βέροιας με 2:26:15. Ακολούθησε ο Λάμπρος Σαραγκας του ΓΣ Δεσκάτης με 2:32:04. Στην έκτη θέση ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΓΑΣ Κιλκίς) με 2:36:09. Έβδομος ο Κυριάκος Συμυριώτης με 2:37:12. Ο Ιωάννης Χαμόνδρακας κατέλαβε την όγδοη θέση με 2:38:26 από τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Γιάντο Ελφενσε Μελάκου από την Αιθιοπία με χρόνο 2:35:25 και δεύτερη Καμίλα Κανίποβα από την Ρωσία με χρόνο2:35:31. Τρίτη η Αμίρα Μπεναμόρ από την Τυνησία με 2:42:15.

Η πρώτη αθλήτρια δήλωσε πως «παρότι που δεν είμαι συνηθισμένη σε ανάλογες καιρικές συνθήκες έκανα καλύτερη κούρσα από αυτή που περίμενα».

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών πρώτευσε η Σοφία Ρήγα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 2:45:43 (πέμπτη στη γενική κατάταξη). Μόλις τερμάτισε είπε «Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα στο Καλλιμάρμαρο αν και έχω διεθνή εμπειρία μια νίκη μέσα σε αυτό το στάδιο είναι πάντα διαφορετική. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε περισσότερες  ελληνικές συμμετοχές. Το κοινό ήταν έκλπηκτικό».

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ντενίζ Δημάκη από ΓΑΣ Ιλισός  και χρόνο 2:54:21. Ακολουθούν οι Δήμητρα Ιορδανίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων) με 2:55:55, Θεώνη Λούβη (ΑΟ Πέλωψ) με 2:56:53, Χάιντι  Διακουμοπουλου (ΓΑΣ Ελ. Βενιζέλος) με 2:59:03, Μυρσίνη Κολύφα (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου) με 3:04:37, Βασιλική Καραγεωργάκη (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 3:06:37. Και στην όγδοη θέση Χαρά Σκουλαρίκη (ΓΑΣ Ιλισος) με 3:08:28.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.