Αρχική Airlines News Έλληνας «στο τιμόνι» του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων

Έλληνας «στο τιμόνι» του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων

Οι επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου εξέλεξαν ομόφωνα το Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννη Παράσχη, ως Πρόεδρο για την επόμενη διετία. H εκλογή ανακοινώθηκε χθες, 1η Νοεμβρίου 2011, κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές.
 
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) – η «φωνή» των αεροδρομίων του κόσμου – είναι η επίσημη παγκόσμια ένωση αεροδρομίων και αριθμεί 580 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 1.650 αεροδρόμια σε 179 χώρες. Tο ACI World έχει οργανώσει τις δραστηριότητές του ανά τον κόσμο σε 5 γεωγραφικές περιοχές (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική/Καραϊβική, Βόρειο Αμερική/Ειρηνικό) και τα αεροδρόμια-μέλη του εξυπηρετούν άνω του 96% της παγκόσμιας επιβατικής αεροπορικής κίνησης, ενώ το 2010 υποδέχθηκαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια επιβάτες.
 
Ο κ. Παράσχης υπήρξε από το Νοέμβριο του 2009 Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), ενώ επίσης διετέλεσε για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe). Ο κ.  Παράσχης διαδέχεται στην Προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων τον Πρόεδρο του Αεροδρομίου του Σίδνεϊ, κ. Max Moore- Wilton. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο εκπρόσωπος των Η.Π.Α., κ. Frederic Piccolo.
 
Η εκλογή του κ. Παράσχη ως Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο γα την Ελλάδα, αποτελεί σημαντική αναγνώριση για την εταιρεία του αεροδρομίου αλλά και για τη χώρα και είναι αποτέλεσμα της συνεχούς  παρουσίας και της συστηματικής  δουλειάς της διοίκησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στα διεθνή fora επί σειρά ετών.  
 
Για την εκλογή του κ. Παράσχη, η Γενική Διευθύντρια του ACI World, κ. Angela Gittens, δήλωσε:
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Παράσχης αποδέχθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων. Ως Αντιπρόεδρος του ACI World, ο κ. Παράσχης συνέβαλε ιδιαίτερα στη διαχείριση και την επιτυχημένη αντιμετώπιση σημαντικών στρατηγικών και επιχειρησιακών ζητημάτων που απασχόλησαν τα αεροδρόμια διεθνώς.»
 
Αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου του ACI World, ο κ. Παράσχης είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα το γεγονός ότι αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων σε μια κρίσιμη εποχή για τον κλάδο, αλλά και ειδικότερα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Η αστάθεια που χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε, απαιτεί η «φωνή» των αεροδρομίων να είναι ενιαία και πιο ηχηρή από ποτέ, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ελπίζω ότι η εμπειρία μου θα συμβάλει σε τομείς όπως η ασφάλεια και η αειφόρος ανάπτυξη, αλλά και ιδιαίτερα τα οικονομικά και το περιβάλλον, που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στο διάλογο των αεροδρομίων τόσο με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών (IATA ) όσο και με το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.