Αρχική Διεθνή Έθεσε υποψηφιότητα η Ελλάδα για την Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Έθεσε υποψηφιότητα η Ελλάδα για την Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Έθεσε υποψηφιότητα η Ελλάδα για την Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCOΜε σκοπό να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ελλάδας, βρέθηκε, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, τη Δευτέρα 31, Οκτωβρίου, στη 36η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που πραγματοποιείται από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου, στο Παρίσι.
Στη Διάσκεψη όπου συμμετέχουν Αντιπροσωπείες από 190 χώρες, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα (7-9 Νοεμβρίου), η ψηφοφορία για τα μέλη της Επιτροπής της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπου η Ελλάδα έχει θέσει υποψηφιότητα. Κατά το παρελθόν η χώρα μας, έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής δύο φορές, τα διαστήματα 1985-1991 και 1997-2003.


Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Υπουργός κ. Γερουλάνος, συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, όπου συζήτησαν προτάσεις και τρόπους που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα συντελέσουν στην ανάδειξή της στο πλαίσιο των σύγχρονων αναγκών, δυνατοτήτων και ευκαιριών. 



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.