Αρχική Διεθνή Φονικός σεισμός μεγάθους 7,2 ρίχτερ που χτύπησε χθες την νοτιανατολική Τουρκία

Φονικός σεισμός μεγάθους 7,2 ρίχτερ που χτύπησε χθες την νοτιανατολική Τουρκία

Φονικός σεισμός μεγάθους 7,2 ρίχτερ που χτύπησε χθες την νοτιανατολική ΤουρκίαΣύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά μέσα στις επόμενες ώρες. Εκατοντάδες και οι τραυματίες. Την περιοχή επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά και αξιωματούχοι φοβούνται ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και τους 1.000.

Αρχικά το Τουρκικό ινστιτούτο Καντιλί έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 6,6 της κλίμακας Ρίχτερ αλλά νεότερα δεδομένα ανεβάζουν την ένταση της δόνησης σε 7,2 έως 7.6 βαθμούς.

Τα σωστικά συνεργεία κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες αφού φαίνεται να υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι μέσα στα ερείπια πολυκατοικιών που κατέρρευσαν. Υπάρχουν αναφορές για 25 κτίρια που έχουν καταρρεύσει και γίνονται εκκλήσεις για παροχή βοήθειας από γιατρούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.