Αρχική Ράλλυ Ξεκίνησε η Αντίστροφη Μέτρηση για το 4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας

Ξεκίνησε η Αντίστροφη Μέτρηση για το 4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας

Λιγότερο από 10 ημέρες απομένουν μέχρι να  κλείσει η αυλαία του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος για το 2011. Η Α.Λ.Π. (Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας), είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή 4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας. Μέχρι στιγμής φιγουράρουν 33 συμμετοχές στον προσωρινό πίνακα, καθώς ως τελευταία μέρα υποβολής ορίστηκε η Δευτέρα 24 Οκτωβρίου για όσα πληρώματα δεν πρόλαβαν, ξέχασαν ή το σκέφτηκαν αλλιώς.
Να θυμίσουμε τις πολύ σημαντικές παροχές της λέσχης που αν μη τι άλλο είναι ένα επιπλέον δέλεαρ στον στενό οικονομικό κλοιό στον οποίο βρίσκονται όλοι. Η προσφορά της ΑΛΠ αφορά τα τρία πρώτα πληρώματα κάθε κατηγορίας. Το χρηματικό έπαθλο ορίστηκε στα 500 ευρώ για το πρώτο, στα 300 ευρώ για το δεύτερο και 200 ευρώ για το τρίτο πλήρωμα κάθε κατηγορίας. Επιπλέον παρέχει δωρεάν διαμονή και δείπνο για όλα τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι αξίζει να αναφέρουμε πως η επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή των 15 χλμ. ξεκινάει από τα πεδινά έξω από την Πτολεμαΐδα και τερματίζει κοντά στο παραδοσιακό χωρίο Βλάστη, όπου θα γίνει η ανασυγκρότηση σε υψόμετρο 1537 μ. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια τεχνικά πολύ απαιτητική και σε αρκετά σημεία γρήγορη ειδική διαδρομή, η οποία αποκτά την μεγάλη υψομετρική διαφορά (αφετηρία – τερματισμός) ομαλά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις. Τέλος να αναφέρουμε πως αξίζει μια επίσκεψη με αφορμή τον αγώνα καθότι η διαδρομή αλλά και το τοπίο αποζημιώνουν τον επισκέπτη στο μέγιστο ακόμα και αν αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συγκεντρώστε λοιπόν την παρέα σας και τολμήστε το επόμενο Σαββατοκύριακο μια εξόρμηση στην Πτολεμαΐδα όπου το Σάββατο θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα και την Κυριακή ανηφορήστε στα ορεινά της Βλάστης για να παρακολουθήσετε τα αγωνιστικά, αλλά και να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο που θυμίζει Ελβετικές Άλπεις.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και οι συμμετοχές. Σίγουρα η πιο εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των Παυλίδη – Κυρλαγκίτση με λευκό Citroen DS3. Ξαναβλέπουμε όμως μετά από απουσία μηνών τους «Χριστόφορο» – Τηλιόπουλο με VW Golf II. Θέαμα και μάχη στο δευτερόλεπτο πρέπει να περιμένουμε και από τον ταχύτατο, όπως απέδειξε το 2010,  Παπανασταστασίου με το γνωστό Citroen Saxo VTS αλλά συνοδηγό φέτος τον  Αγγελή Ηλία. Ταχύτατα και τα αδέρφια Κωνσταντινίδη με την πανέμορφη Citroen ZX Kit Car Μια προσεκτική ματιά στον προσωρινό πίνακα συμμετοχών αρκεί για να δείτε πως ο συναγωνισμός πρόκειται να είναι έντονος και με πολύ θέαμα.  Όσο για τους λάτρεις του «παλιού» μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτοί θα αποζημιωθούν από τις συμμετοχές των ιστορικών αγωνιστικών όπως Lancia Integrale, Ford Sierra Cosworth, BMW 2002 Ti κτλ.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.