Αρχική General Το Google Transit και στις Αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Το Google Transit και στις Αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Το Google Transit και στις Αστικές συγκοινωνίες της ΑθήναςΣτο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο ΟΑΣΑ αξιοποιεί σύγχρονα και καινοτόμα τεχνολογικά μέσα, προκειμένου να προσφέρει στον επιβάτη τη δυνατότητα για καλύτερη συνδυασμένη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Δίνοντας νέα διάσταση στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ο Οργανισμός ανακοινώνει επίσημα τη συνεργασία του με την εταιρεία Google για την υλοποίηση της διαδικτυακής εφαρμογής εύρεσης βέλτιστης διαδρομής με χρήση Δημοσίων Μέσων Μεταφοράς, Google Transit.

Η Αθήνα, με τον ΟΑΣΑ, γίνεται μέλος ενός διεθνούς δικτύου 471 πόλεων που έχουν ήδη ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σκοπός του Google Transit είναι η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στον προγραμματισμό των καθημερινών του μετακινήσεων με τα Αστικά Μέσα.

Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία, προσβάσιμη από οποιονδήποτε υπολογιστή, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, netbook, tablet, με σύνδεση στο internet.

Ο χρήστης – επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή και μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oasa.gr), απλά συμπληρώνοντας τις τοποθεσίες αναχώρησης-άφιξης ή και την ημερομηνία-ώρα μετακίνησης. Η εφαρμογή αυτομάτως υπολογίζει και παρουσιάζει τους βέλτιστους συνδυασμούς χρήσης Αστικών Μέσων Μεταφοράς.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει την ιδανικότερη διαδρομή γι αυτόν, έχοντας πάντα εικόνα χρονικής διάρκειας μετακίνησης με το κάθε Μέσο, απόστασης και διάρκειας περπατήματος προς κάποια στάση ή σταθμό καθώς και εικόνα συνολικού χρόνου μετακίνησης προς τον επιλεγμένο προορισμό. Μπορεί ακόμα να επιλέξει στάσεις  λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, προαστιακού και να ενημερωθεί για τα διερχόμενα οχήματα – συρμούς.

Πρόκειται για μια αξιόπιστη και γρήγορη εφαρμογή με δυνατότητα διαρκούς αναβάθμισης.

Σημειώνεται ότι το Google Transit δεν δημιούργησε κανένα επιπρόσθετο κόστος στον Οργανισμό, καθώς αναπτύχθηκε εντελώς δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής & Δρομολόγησης του ΟΑΣΑ και τους μηχανικούς της Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.