Αρχική Airport Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών εκτίθεται από τις 12 Οκτωβρίου 2011 έως τις 06 Ιανουαρίου 2012, μια συνοπτική φωτογραφική παρουσίαση της Μόνιμης Συλλογής Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης με οργανωμένες κοινότητες, μέσα από εικόνες και κείμενα.
 
Στη φωτογραφική αυτή παρουσίαση οι επισκέπτες θα μάθουν περισσότερα για τα Κυκλαδικά ειδώλια, όπως επίσης και για τα πήλινα, τα λίθινα, και τα μετάλλινα αγγεία και αντικείμενα της εποχής. Η συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μια από τις σημαντικότερες συλλογές του είδους παγκοσμίως, περιλαμβάνει περισσότερα από 400 αντικείμενα από πηλό,  πέτρα, μάρμαρο και μέταλλο, όλων των περιόδων του Πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού (3200-2000 π.Χ.). Το διάφανο νησιωτικό μάρμαρο, οι αναλογίες των ειδωλίων και η αφαιρετική τους διάθεση, έχουν επηρεάσει μεγάλους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα όπως ο Brancusi, ο Matisse, ο Modigliani, η Barbara Hepworth.
 
Η φωτογραφική παρουσίαση της Συλλογής Κυκλαδικής Τέχνης στο αεροδρόμιο αποτελεί την τρίτη φετινή
συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Προηγήθηκαν οι παρουσιάσεις των εκθέσεων «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα» και «The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα». Η Κυκλαδική Τέχνη φιλοξενείται στο  χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» (Αφίξεις, είσοδος 1) και είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου, καθημερινά, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.