Αρχική Ελλάδα Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό με την ενίσχυση του ΕΣΠΑ

Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό με την ενίσχυση του ΕΣΠΑ

Στην ενίσχυση και την ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο του Εναλλακτικού Τουρισμού, στοχεύει να συνδράμει το νέο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», μας είπε ο κ. Βασ. Κοντοκόλιας Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Δημόσιας Διοίκησης.

Και συνέχισε “Σκοπός του προγράμματος «Εναλλακτικός Τουρισμός», είναι η ενίσχυση επενδύσεων (με ορίζοντα τριετίας) στον τομέα του τουρισμού, από υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο «Εναλλακτικός Τουρισμός» περιλαμβάνει το σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες διακρίνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες, τις προτιμήσεις και τα κίνητρα των τουριστών, απευθύνονται σε ένα εξειδικευμένο κοινό, τηρούν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και συμβάλουν στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.

Ενδεικτικά είδη εναλλακτικού τουρισμού είναι: ο Πολιτιστικός Τουρισμός, ο Θαλάσσιος Τουρισμός, ο Τουρισμός Υπαίθρου, ο Γαστρονομικός Τουρισμός, ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας, ο Συνεδριακός Τουρισμός κ.ά.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Δικαιούχοι είναι μεμονωμένα Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα (Ατομικές, ΟΕ, ΕΕ, ΑΕ, ΕΠΕ, πλην Δημοσίου και θυγατρικών αυτού), που διαθέτουν τουλάχιστον έναν επιλέξιμο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) πριν την 01/01/2010 και λειτουργούν νόμιμα (άδεια λειτουργίας, ειδικό σήμα όπου απαιτείται).

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής επενδυτικής πρότασης και με τη μορφή Σύμπραξης, μεταξύ τουλάχιστον ενός τουριστικού καταλύματος και μίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Το ύψος του προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων θα κυμαίνεται από 10.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών / ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης  κατά το οικονομικό έτος 2010.

Το ύψος της Δημόσιας Χρηματοδότησης ως ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται στο 40%. Επιπλέον προσαύξηση κατά 5% δίνεται σε επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται σε μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων. Το υπόλοιπο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού θα καλύπτεται με ιδιωτική συμμετοχή (ιδία συμμετοχή και τραπεζικός δανεισμός – εάν χρησιμοποιηθεί) του δικαιούχου της ενίσχυσης.

Ποιες δαπάνες χρηματοδοτούνται

Επιλέξιμες είναι δαπάνες που πραγματοποιούνται μετά τις 13 Σεπτεμβρίου 2011, ενώ οι επιλέξιμες ενέργειες περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα ακόλουθα:

Εξοπλισμός,
Κτιριακά, διαμόρφωση χώρων, ειδικές εγκαταστάσεις
Προβολή – προώθηση
Υπηρεσίες Συμβούλων
Άλλες δαπάνες

Υποβολή Προτάσεων

Η υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ως προθεσμία υποβολής έχει οριστεί η 15η Νοεμβρίου 2011.

Πληροφορίες μπορείτε να έχετε στα Τηλ. 210 2512701, Fax 210 2512701
Web site: www.kontokolias.gr και email: info@kontokolias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.