Αρχική Μεταφορές Σε 4 πόλεις το πρόγραμμα «ενοικίασης» ποδηλάτων

Σε 4 πόλεις το πρόγραμμα «ενοικίασης» ποδηλάτων

Τον τρόπο και τη διαδικασία ένταξης του πιλοτικού προγράμματος με τους σταθμούς «ενοικίασης» ποδηλάτων και σε άλλους δήμους της χώρας, μετά την ολοκλήρωσή του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαμοθράκη και Αρχάγγελο Πέλλας, θα εξετάσει το υπουργείο Υγείας.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα για την εφαρμογή και στη Λαμία του πιλοτικού προγράμματος «Δρόμοι Άθλησης, Ποιότητα Ζωής – Το ποδήλατο στη ζωή μας».

Η εφαρμογή του προγράμματος στις 4 πόλεις

Στην Αθήνα, σταθμοί ηλεκτρονικής «ενοικίασης» ποδηλάτων θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη, στο Θησείο και στη Μητρόπολη. Ο κάθε σταθμός θα έχει 30 θέσεις στάθμευσης και θα φιλοξενεί 25 ποδήλατα. Ο χρήστης θα μπορεί να δανειστεί με τη χρήση της πιστωτικής του κάρτας –χωρίς όμως να χρεωθεί– ένα ποδήλατο και να το επιστρέψει ύστερα από κάποιες ώρες χρήσης σε όποιον σταθμό επιθυμεί.

Στη Θεσσαλονίκη, θα τοποθετηθούν στην παραλία ενεργειακά ποδήλατα εξάσκησης, τα οποία θα παράγουν ταυτόχρονα πράσινη ενέργεια για τον ηλεκτροφωτισμό της παραλίας. Οι αθλούμενοι θα παρακολουθούν σε μια οθόνη το τιμόνι του ποδηλάτου πόση ενέργεια καταναλώνουν και πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγουν.

Επιπλέον, οι δήμοι Αρχαγγέλου Πέλλας και Σαμοθράκης θα λάβουν από 100 ποδήλατα, τα οποία θα παρέχονται σε δημότες και τουρίστες των περιοχών για τη μετακίνησή τους.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.