Αρχική Ελλάδα Υπογράφτηκαν Εμπορικές συμφωνίες αξίας περίπου 550 εκατ. ευρώ μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Υπογράφτηκαν Εμπορικές συμφωνίες αξίας περίπου 550 εκατ. ευρώ μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

«Οι προοπτικές της ελληνοκινεζικής συνεργασίας είναι μεγάλες. Αφορούν επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, μα κυρίως αφορούν την πραγματική οικονομία, γιατί διαμορφώνουν θέσεις εργασίας, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή στη χώρα μαζί με την ανάπτυξη», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας (National Consultative Assembly of China), κ. Jia Qinglin, που είχε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά.
«Η επένδυση στον Πειραιά, είναι επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα τόσο για τους ίδιους τους Κινέζους όσο και για εμάς, μιας και θέλουμε να δημιουργήσουμε, εδώ στον Πειραιά, μια μεγάλη ναυτιλιακή πρωτοβουλία, προκειμένου να προσελκύσουμε ναυτιλιακό συνάλλαγμα, σε ναυτιλιακές και παρα-ναυτιλιακές επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επισήμανε ταυτόχρονα τη μεγάλη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς της Κίνα πάνω από 50%. «Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα θα αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες αυξήθηκαν έτσι κι αλλιώς, κατά περίπου 40-45%», τόνισε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
 
Επισημαίνεται ότι ο κ. Jia πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, επικεφαλής πολυπληθούς αποστολής, αποτελούμενης από κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη καθώς και από επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.
 
Το απόγευμα ο υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης  σε εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental υπέγραψε με τον Υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Zhong Shan, Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, για την εμβάθυνση της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς ενώ παράλληλα υπογράφτηκαν και 4 επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων, που αφορούν κυρίως εξαγωγές προς την Κίνα, ύψους περίπου 550 εκ ευρώ.
 
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, έχουν ως κύριο στόχο να διερευνήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μα, σε κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι τραπεζικές υπηρεσίες, η αυτοκινητοβιομηχανία, ο σιδηροδρομικός εξοπλισμός, η τσιμέντο-βιομηχανία, το Real Estate, η ζυθοποιία, μηχανήματα & ηλεκτρονικά προϊόντα, η ένδυση και τα υαλικά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.