Αρχική Ξενοδοχεία Σε οικονομικό αδιέξοδο εκατοντάδες μικρά ξενοδοχεία λόγω άνισης μεταχείρισης από τον Ο.Α.Ε.Ε.

Σε οικονομικό αδιέξοδο εκατοντάδες μικρά ξενοδοχεία λόγω άνισης μεταχείρισης από τον Ο.Α.Ε.Ε.

Celestyal Cruises

Με ποινική δίωξη απειλούνται 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, τονίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, κατά την ακροαματική συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής των Περιφερειών για τον τουρισμό, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Λακωνίας.
Από το Νοέμβριο του 2010 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνης είχε δεσμευθεί, στη Διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των ξενοδόχων, που προκύπτει από την καταστρατήγηση του σχετικού νόμου ο οποίος εξαιρεί τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, δυναμικότητας 10 δωματίων, από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε.
Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η σχετική διάταξη από τον υπουργό η οποία θα επέτρεπε στους ξενοδόχους, δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., χωρίς την ασφαλιστική ενημερότητα του Ο.Α.Ε.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες εκ των προαναφερθέντων μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων, υπό την πίεση του σημαντικού αυτού αντικινήτρου  εξετάζουν, ως διέξοδο, την μετατροπή τους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Καταβολή των οφειλών προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν στα προγράμματα  κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ

Εν τω μεταξύ επισημαίνεται πως έχουν διατυπωθεί εύλογες διαμαρτυρίες από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού του Ε.Ο.Τ. ότι, δεν έχουν λάβει ακόμα από τον Ε.Ο.Τ.  τα οφειλόμενα ποσά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.