Home Κύπρος Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων καταγγέλει “Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς”

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων καταγγέλει “Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς”

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων καταγγέλει "Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς"Εξαγγελίες στο κενό για τον τουρισμό

Παρά την ικανοποίηση που επικρατεί ανάμεσα στον ξενοδοχειακό κόσμο για τη θετική πορεία που κατέγραψε ο τουρισμός της Κύπρου το καλοκαίρι, με επιφυλακτικότητα κοιτάζουν τη χειμερινή περίοδο, διαβλέποντας πως πρέπει να λυθούν βασικά προβλήματα.
Ενα από τα βασικά προβλήματα που υφίστανται αυτή τη στιγμή είναι η μη διευκρίνιση των κινήτρων που παραχωρεί το κράτος σε αεροπορικές εταιρείες και διοργανωτές ταξιδίων για τη μεταφορά τουριστών.
«Δυστυχώς οι συνεργάτες μας στο εξωτερικό, αυτοί που μας τροφοδοτούν με τουρίστες, βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα γραφειοκρατίας, ανακολουθίας, ασυνεννοησίας και σύγχυσης μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών και των συναρμόδιων υπουργείων στην υλοποίηση πολιτικών αποφάσεων» καταγγέλλει ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, κ. Ζαχαρίας Ιωαννίδης, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Ξενοδόχος».
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, σχεδόν πέντε μήνες μετά την εξαγγελία του κυβερνητικού σχεδίου για παροχή κινήτρων, «κανένας αρμόδιος δεν είχε την καλοσύνη να ενημερώσει επισήμως τους ενδιαφερόμενους ποια είναι επιτέλους αυτά τα κίνητρα και πώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν».
Οπως καταγγέλλει ο κ. Ιωαννίδης, «οι αρμόδιες Υπηρεσίες διαφωνούν μεταξύ τους ως προς την ερμηνεία για το ποια ακριβώς είναι τα κίνητρα, με αποτέλεσμα να γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.