Αρχική Ελλάδα Η ελληνική ναυτιλία παραμένει πρώτη παγκοσμίως – Ενίσχυση της οικονομίας με 140...

Η ελληνική ναυτιλία παραμένει πρώτη παγκοσμίως – Ενίσχυση της οικονομίας με 140 δισ. ευρώ το 2010!

Celestyal Cruises

Η ελληνική ναυτιλία παραμένει πρώτη παγκοσμίωςΈλληνες και Ευρωπαίοι εφοπλιστές βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι το 2010 τα έσοδα από τη ναυτιλία και τις εξαγωγές ήταν τα μόνα στα οποία παρατηρήθηκε αύξηση στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας. Σε έκθεση της ΕCSA (Ένωσης Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), αναφέρεται ότι η ναυτιλία συνεισέφερε 140 δισ. ευρώ στην οικονομία της χώρας, ποσό που αντιστοιχεί με το 50% του δημόσιου χρέους της Ελλάδας το 2009 (280 δισ. ευρώ).
 
Το ποσό ήταν μεγαλύτερο κατά 3,5 φορές των συνολικών κονδυλίων, ύψους 46 δισ. ευρώ, που εισρέουν στην Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά ταμεία για το διάστημα 2000-2013. Σύμφωνα με την έκθεση της ECSA, σε αυτές τις εντυπωσιακές ροές συνέβαλαν οι 750 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η ελληνική ναυτιλία παραμένει η πρώτη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο και αντιπροσωπεύει το 41,49% της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. Οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν σε χωρητικότητα το 22,54% του παγκόσμιου στόλου των τάνκερ και το 16,80% του παγκόσμιου στόλου των bulk carriers – χωρίς να υπολογίζονται και τα υπό παραγγελία πλοία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.