Αρχική Επικαιρότητα Το «What’ s up park» πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στη...

Το «What’ s up park» πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη

 

Το «What' s up park» πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στη ΘεσσαλονίκηΤο πρώτο εναλλακτικό πάρκο με extreme activities στην Ελλάδα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη στο ανατολικό κομμάτι του πάρκου της ΧΑΝΘ.
Το πάρκο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του κεντρικού δήμου με την Cosmote και είναι μια νέα πρόταση άθλησης και ψυχαγωγίας, με υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν στίβο εναέριων παιχνιδιών, πίστα αναρρίχησης, bungee Τραμπολίνο, skate Park και paintball και έρχεται για να καλύψει το κενό δημιουργικής απασχόλησης που υπήρχε για τους εφήβους και όχι μόνο.
Η δημιουργία του πάρκου είναι χορηγία της Cosmote και το κόστος του άγγιξε τις 90.000 ευρώ, ενώ για δυο χρόνια η εταιρεία θα αναλάβει και τη συντήρησή του. Από την πλευρά του ο δήμο Θεσσαλονίκης στο όλο εγχείρημα, «έχει βάλει» το χώρο – μια μεγάλη έκταση, με πολύ πράσινο και συντριβάνια– τους γυμναστές του τμήματος Αθλητισμού του δήμου και τους φύλακες, καθώς η φύλαξη του πάρκου θα είναι 24ωρη. Παράλληλα, θα υπάρχουν και εθελοντές, οι οποίοι ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να υιοθετήσουν το πάρκο και να συμβάλουν στην φροντίδα του.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα τραβήξει την προσοχή των νέων» τόνισε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας Μαρία Πασχαλίδου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας την καλή συνεργασία που υπήρχε με την Cosmote.

«Η Θεσσαλονίκη, που έχει δηλώσει υποψηφιότητα για την πρωτεύουσα Νεολαίας, ήταν η πρώτη πόλη που μας ήρθε στο μυαλό, έχει ιδέες και ξέρει να δοκιμάζει» τόνισε από την πλευρά του ο Διευθυντής Marketing Καρτοκινητής Cosmote Κυριάκος Μπακόπουλος.

Σύμφωνα με την κ. Πασχαλίδου, από αυτή τη συνεργασία υπήρξε διπλό όφελος, καθώς εξοικονομήθηκαν τα χρήματα του δήμου, που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, και δημιουργήθηκε ένα πάρκο πολύ καλύτερο από αυτό που προβλέφθηκε. Η κ. Πασχαλίδου σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο πάρκο αυτού του είδους που δημιουργείται στη χώρα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα προσελκύσει κόσμο από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

«Θα ακούσουμε πολλά για τη χορηγία της Cosmote»

Την κίνηση του δήμου να προχωρήσει στη δημιουργία του πάρκου μέσω χορηγίας υπερασπίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Θα ακούσουμε κάμποσα, ότι παραδίδουμε τα δημοτικά στα αρπακτικά χέρια της επιχειρηματικότητας» σημείωσε ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι «είναι βασική αρχή του δήμου να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί κάθε είδους δραστηριότητα, η οποία θα συνάδει με το κοινό καλό».

Όπως είπε, «η συνεργασία με την Cosmote σηματοδοτεί την γραμμή του δήμου να δέχεται χορηγίες για δράσεις κοινής ωφέλειας». Μάλιστα ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι «η δημοτική αρχή προσπαθεί να ερεθίσει και άλλες εταιρείες να κάνουν μέσω χορηγιών πράγματα για το δήμο και ουσιαστικά για τον πολίτη». «Η χορηγία δεν είναι διαφήμιση, είναι εταιρική κοινωνική ευθύνη, είναι ένδειξη συμμετοχής στην αστική ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ευχαριστώντας παράλληλα τη Cosmote για τη συνεργασία.

«Η συγκεκριμένη συνεργασία αποδεικνύει ότι μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να συνεργαστεί άψογα με την τοπική αυτοδιοίκηση με άμεσα αποτελέσματα» τόνισε από την πλευρά του ο κ.Μπακόπουλος.

Το «What’ s up park» πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στις 2 Οκτωβρίου και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες. Για την είσοδο στο πάρκο δεν θα υπάρχει εισιτήριο εκτός από το παιχνίδι paintball, όπου υπάρχουν αναλώσιμα υλικά. Στο χώρο θα λειτουργήσουν άμεσα και χώροι υγιεινής, καθώς και το αναψυκτήριο το οποίο αυτή την περίοδο είναι κλειστό. Παράλληλα, στους χώρους του πάρκου έχει τοποθετηθεί επιπλέον φωτισμός, ενώ όπως σημείωσε η κ. Πασχαλίδου τα άτομα τα οποία έχουν τώρα καταλάβει το χώρο θα απομακρυνθούν.

Πηγή voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.