Αρχική Σύλλογοι Σταθερό, ελκυστικό και αναπτυξιακό φορολογικό πλαίσιο προτείνει ο ΣΕΤΕ

Σταθερό, ελκυστικό και αναπτυξιακό φορολογικό πλαίσιο προτείνει ο ΣΕΤΕ

SETE logoΗ δημιουργία ενός σταθερού ελκυστικού και αναπτυξιακού εθνικού φορολογικού πλαισίου το οποίο θα εφαρμοσθεί χωρίς αλλαγές για τουλάχιστον 5 – 10 χρόνια πρέπει να είναι το ζητούμενο από το νέο φορολογικό νόμο σύμφωνα με την πρόταση που κατάθεσε τη Τετάρτη 31 Σεπτεμβρίου, ο ΣΕΤΕ στο Υπουργείο Οικονομικών.
 
Η νέα προσέγγιση στα θέματα της φορολογίας πρέπει να εξασφαλίσει διακομματική συναίνεση και να τύχει της πλήρους αποδοχής από τους δανειστές μας ώστε να δημιουργήσει και να εμπεδώσει το αναγκαίο αίσθημα επενδυτικής και επιχειρηματικής ασφάλειας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.
 
Οι βασικοί άξονες του νέου φορολογικού νόμου κατά τον ΣΕΤΕ πρέπει να είναι: η δημιουργία φορολογικής συνείδησης, η κατάργηση φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων, ο περιορισμός του αριθμού και η απλούστευση της ταξινόμησης των νομικών μορφών των επιχειρήσεων και η αυτοματοποίηση στην επιστροφή ΦΠΑ.
 
Ο ΣΕΤΕ προτείνει ακόμα συντελεστή ΦΠΑ 6,5% στις μεταφορές, στην αγροτική παραγωγή και στην οικοδομή. Ως προς τον ΦΠΑ της εστίασης, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ακόμη μια φορά οι κατά 10 μονάδες αύξηση στο 23% είναι άστοχη, άδικη και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδώσει τα επιδιωκόμενα έσοδα. Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εστίαση από 01.01.12 είναι αντικείμενο της συζήτησης για το νέο φορολογικό νόμο, ο ΣΕΤΕ συστήνει στα Μέλη του να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα συνεπή φορολογική συμπεριφορά τους και όπου είναι δυνατόν, να απορροφήσουν μέρος της αύξησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.