Αρχική Αεροπορικά Νέα Λαμπερή η εμφάνιση του πρώτου Boeing 747-8 με το λογότυπο της Lufthansa

Λαμπερή η εμφάνιση του πρώτου Boeing 747-8 με το λογότυπο της Lufthansa

747-8I LufthansaΤο ολοκαίνουριο jumbo αναχωρεί από τα βαφεία της Boeing με το έμβλημα του γερανού στην ουρά του

Το πρώτο Boeing 747-8 Intercontinental αναχώρησε από το εργοστάσιο Everett της Boeing κάνοντας την εμφάνισή του με τα χρώματα της Lufthansa. O σκελετός του αεροσκάφους έχει βαφεί με το κλασικό λευκό χρώμα της Lufthansa ενώ το ουραίο πτερύγιο και το λογότυπο της Lufthansa φέρουν σκούρο μπλε χρώμα. Το έμβλημα της Lufthansa στην ουρά του αεροσκάφους, ένας ιπτάμενος γερανός μέσα σε ένα κύκλο, έχει βαφτεί με σκούρο μπλε χρώμα μέσα σε κίτρινο φόντο.

Έχοντας ολοκληρώσει εκτενείς δοκιμές επί εδάφους, το αεροσκάφος θα υποβληθεί στις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις τον Νοέμβριο, ενώ έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία την ερχόμενη άνοιξη, με αριθμό αδείας D-ABYA. Η Lufthansa είναι ο πρώτος πελάτης της επιβατικής έκδοσης του Boeing 747-8 και έχει συνεπώς συμμετάσχει εξ αρχής στο σχεδιασμό του αεροσκάφους.
Το Boeing 747-8 έχει επιμηκυνθεί κατά 6 μ. συγκριτικά με το Boeing 747-400. Το νέο Jumbo έχει μήκος 76,3 μ., αποκτώντας τον τίτλο του μακρύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο.
Επίσης, το Boeing 747-8 θέτει νέα δεδομένα όσον αφορά την βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, τα επανασχεδιασμένα φτερά άρτιας τεχνολογίας και τα τέλεια ακροπτέρυγα χαρίζουν στο αεροσκάφος ένα αεροδυναμικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, οι νέοι κινητήρες GEnx-2B67 εξασφαλίζουν αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμων, μειωμένη εκπομπή καυσαερίων και χαμηλότερα επίπεδα ηχορύπανσης. Το Boeing 747-8 καταναλώνει 13% λιγότερα καύσιμα από το Boeing 747-400.
Η Lufthansa έχει παραγγείλει 20 αεροσκάφη Boeing 747-8, που αναμένεται να παραδοθούν από τις αρχές του 2012 μέχρι τα μέσα του 2015, ενώ επίσης προσβλέπει 20 ακόμη αεροσκάφη.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.