Αρχική Φορείς Θα δημιουγηθούν 2 κέντρα μεθαδόνης με τις ρήτρες βίας που εξοικονόμησε ο...

Θα δημιουγηθούν 2 κέντρα μεθαδόνης με τις ρήτρες βίας που εξοικονόμησε ο ΟΠΑΠ

pavlos geroulanosΝα δωθεί χρώμα στην πόλη της Αθήνας, με εκδηλώσεις, ανοικτές εκθέσεις και συναυλίες στις πλατείες, ώστε να γίνει βιώσιμη για τους κατοίκους της και παράλληλα να γίνουν ενέργειες, σε βάθος χρόνου, ώστε να λυθούν τα διαρθρωτικά προβλήματα και να επιστρέψουν οι κάτοικοι, είναι κάποια από τα μέτρα για να προχωρήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της πόλης τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο Skai.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ενημέρωσε πως τα χρήματα που προέκυψαν από τις ρήτρες βίας που εξοικονόμησε ο ΟΠΑΠ από τους αγώνες ποδοσφαίρου, ήταν περίπου 2.000.000 και τα χρήματα αυτά θα δωθούν σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, για να δημιουργηθούν κέντρα μεθαδόνης σε δύο νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας.
Τόνισε επίσης πως ¨Αυτό που πρέπει να δει κανείς, είναι ότι όταν μία πόλη εξαθλιώνεται με τον τρόπο που έχει εξαθλιωθεί η Αθήνα, εκεί μπορεί να δει κανείς , όλους τους λόγους για τους οποίους φθάσαμε ως εκεί. Όλη η νοοτροπία της εγκατάλειψης , σου δείχνει το λάθος αξιακό πλαίσιο το οποίο είχαμε υιοθετήσει μέχρι τώρα. Το ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης την εγκατέλειψαν και την εγκαταλείπουν, δείχνει ότι τα πράγματα είχαν πάει στραβά εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν πήραμε τα μηνύματα που έπρεπε και δεν ενεργήσαμε αρκετά γρήγορα. Τώρα όμως , για να αλλάξει αυτό το δεδομένο, πρέπει κανείς να κάνει κινήσεις, οι οποίες είναι σε βάθος χρόνου. Κάποια πράγματα μπορείς να τα κάνεις αμέσως, όπως περιγράψατε πριν τον καθαρισμό ενός χώρου, είτε να βγούν οι εποπτευόμενοι φορείς έξω, να δώσουν λίγο χρώμα και λίγο πολιτισμό στην πόλη. Τα άλλα όμως, τα πολύ πιο διαρθρωτικά προβλήματα της πόλης, χρειάζονται χρόνο. Και εκεί οι υποδομές, είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος του προβλήματος και οι υποδομές χρειάζονται χρήματα. Γι αυτό είναι σημαντικό να σπρώξουμε τους πόρους που έχουμε για να δείξουμε ότι αυτή την πόλη τη νοιαζόμαστε και ότι θέλουμε να την κάνουμε να γυρίσει. Όταν το δει αυτό ο κόσμος , θα συμβάλλει και αυτός να γυρίσει αυτό το φαινόμενο, ώστε να γίνει πάλι η πόλη πολύ πιο βιώσιμη.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.