Αρχική Τουρισμός Για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και την ανάδειξη...

Για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό συζήτησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

ΝικητιάδηςΗ προετοιμασία των εκδηλώσεων, στους  τομείς του τουρισμού και πολιτισμού, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη το 2012 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της πόλης, συζητήθηκε, σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, τη Τρίτη 20, Σεπτεμβρίου.
 Στη  συνάντηση, συζητήθηκε επίσης και η οργάνωση μίας ειδικής ημερίδας στη Θεσσαλονίκη, για την τουριστική προβολή της πόλης, κατά την οποία θα παρουσιασθεί και το νέο Brand name της Θεσσαλονίκης.
Εκτενή συζήτηση έγινε σε θέματα που αφορούν στις προσπάθειες αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς την Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη. Για τον σκοπό αυτό ο υφυπουργός θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των διαδικασιών έκδοσης visa, στο πλαίσιο ενεργειών για ευκολότερη πρόσβαση  τουριστών από την Τουρκία  προς την Ελλάδα.
Ο κ. Νικητιάδης , συζήτησε με τον κ. Μπουτάρη προωθητικές ενέργειες  για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων την οργάνωση ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα από την Κωνσταντινούπολη προς της Θεσσαλονίκη, ενός ποδηλατικού αγώνα και ενός αγώνα με αυτοκίνητα αντίκες.
Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, μετά τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που ανέλαβε γύρω από το θέμα της προσέλκυσης εταιρειών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και το πρόσφατο ταξίδι που είχε για το σκοπό αυτό στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ, συνοδεύοντας τον αντιπρόεδρο της Royal Caribbean J.Tercek ο οποίος πραγματοποίησε επισκέψεις σε ελληνικά λιμάνια.
Για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό συμφωνήθηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του Δήμου που θα προβλέπει τη στήριξη ενεργειών στον τουρισμό και τον πολιτισμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η σύμβαση θα περιλαμβάνει την υποστήριξη δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την τουριστική προβολή της πόλης, την ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων, και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.