Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Την τοποθέτησή τους για το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί, ζητούν από...

Την τοποθέτησή τους για το άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί, ζητούν από τα κόμματα οι ιδιοκτήτες ταξί

να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τα ταξί ζητουν οι επαγγελματίες στον τουρισμόΣτα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές στρέφεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και τους ζητά να καταθέσουν μέχρι την Τρίτη 2 Αυγούστου τις προτάσεις τους στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων και μεταφορών στη βουλή.
Το παραπάνω αίτημα εστάλλει τη Δευτέρα 1/8/2011, προς όλα τα πολιτικά κόμματα και αναφέρει τις θέσεις των ιδιοκτητών ταξί, μετά το ναυάγιο της συνάντησης που είχαν την περασμένη Παρασκευή, με τον κ. Ραγκούση.
Εν τω μεταξύ η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να συνεχίσουν την απεργία και τους αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων κλπ. έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Ο κλάδος της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, με δικαιολογημένη αγανάκτηση, δηλώνει πως δεν μπορεί πλέον αμέτοχος να παρακολουθεί την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των μελών του.
“Να αποφευχθούν ενέργειες οι οποίες έχουν δημιουργήσει κοινωνικές εντάσεις, δυσφήμηση της χώρας  με πολύ σημαντικές αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό και στην οικονομία μας”, ζητά ο ΣΕΤΕ.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, τονίζει πως “Η τουριστική εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, βρίσκεται, σε κάθετη πτώση, εξ αιτίας της απεργίας των επαγγελματιών ιδιοκτητών ΤΑΧΙ.”
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, καταγγέλει την κυβέρνηση πως “επέλεξε την τακτική της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού”, και απέστειλλε κείμενο μηνυτήριας αναφοράς στις κατά τόπους ενώσεις, μέλη της, με την παρότρυνση, “να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς, εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες”.
Η Ένωση Ξενοδόχων του Ν. Μαγνησίας ζητά την παραίτηση του Υπουργού Mεταφορών.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος το βράδι της Δευτέρας με δήλωση του προσάπτει ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον κ. Σαμαρά.
Ενώ ο Υπουργός Μεταφορών κ. Ραγκούσης με εγκύκλιό του προς τους Περιφερειάρχες, ζητά την άμεση λήψη μέτρων και ποινώ, όπως προβλέπεται από τον Ποινικό κώδικα και παράλληλα σε περίπτωση παρακώλησης της κυκλοφορίας κλπ. “να ανακαλείται, για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.