Αρχική Ιστιοπλοΐα 1 – 8 Αυγούστου, η 23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2011

1 – 8 Αυγούστου, η 23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2011

1 – 8 Αυγούστου, η 23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2011Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της «23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου» (1-8 Αυγούστου 2011). Η διοργάνωση είναι γνωστή στους ιστιοπλόους ως Ράλι Ιονίου.
Ο αγώνας διοργανώνεται εκ περιτροπής από τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Πάτρας και της Κέρκυρας. Συνδιοργανωτές έχει τους ομίλους ΝΑ.Ο.Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Α.Ο.Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και Α.Ν.Ο. Ζακύνθου.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε συμμετοχές ομίλων εβδομαδιαίο ιστιοπλοϊκό αγώνα με σκάφη ανοικτής θάλασσας (το 2010 εκπροσωπήθηκαν 22 όμιλοι) και έναν από τους δύο μεγαλύτερους πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια (πέρσι 82 σκάφη και 500 ιστιοπλόοι). Επίσης, αποτελεί τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα της Ελλάδας με τις περισσότερες συμμετοχές από χώρες του εξωτερικού.

Από αύριο και για τις επόμενες επτά ημέρες, ο κόσμος της ιστιοπλοΐας, θα ζει στους ρυθμούς της 23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου. Η διοργάνωση που είναι πιο γνωστή ως Ράλι Ιονίου, και ξεφεύγει από τα στενά αθλητικά πλαίσια, θα διεξαχθεί από τις 1 – 8 Αυγούστου.
Στο φετινό Ράλι Ιονίου οι αριθμοί αποδίδουν το μέγεθος και την αποδοχή του μεγάλου αυτού ναυταθλητικού γεγονότος, που καταφέρνει κόντρα στην οικονομική κρίση να μετατραπεί σε γιορτή για τους ιστιοπλόους και για τους κάτοικους των λιμανιών που θα υποδεχθούν τα σκάφη που μετέχουν στο Ράλι Ιονίου.
Η 23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου σε αριθμούς έχει ως εξής:
75 συμμετοχές σκαφών με 550 άτομα πληρώματα
Σκάφη από 24 ομίλους από όλη την Ελλάδα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ομιλική αντιπροσωπευτικότητα
4 σκάφη επιτροπών και 30 άτομα τα οποία υποστηρίζουν τη διοργάνωση στις επιτροπές και στα λιμάνια χωρίς να υπολογίζονται οι συμμετέχοντες στις παράλληλες εκδηλώσεις
Ευχάριστη έκπληξη η φετινή συμμετοχή του ΟΠΑΠ Α.Ε. με την ιδιότητα του Μεγάλου Χορηγού
 Αναβαθμισμένη είναι και η παρουσία του διοργανωτή Ι. Ο. Πατρών που παρατάσσει 22 σκάφη στην εκκίνηση, με περίπου 100 άτομα μεταξύ των πληρωμάτων και με συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες.
Οι κατηγορίες των σκαφών διαμορφώνονται ως εξής: Κατηγορία IRC  (7 σκάφη), Κατηγορία ORC international (κατ. Α με 12 σκάφη, κατ. Ν με 21 σκάφη) και
Κατηγορία ORC Club  (36 σκάφη).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της «23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου» έχει ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
1η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ    ΠΑΤΡΑ – ΚΥΛΛΗΝΗ      (Απόσταση 38ν.μ.)
ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Δεξίωση-Απονομή Επάθλων 1ης Ιστιοδρομίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ    ΚΥΛΛΗΝΗ – ΙΘΑΚΗ      (Απόσταση 33ν.μ.)

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Δεξίωση-Απονομή Επάθλων 2ης Ιστιοδρομίας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
3η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ    ΙΘΑΚΗ – ΜΕΓΑΝΗΣΙ     (Απόσταση 19ν.μ.)
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Ελεύθερη ημέρα στο Μεγανήσι
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
4η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ INSHORE ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ -ΜΕΓΑΝΗΣΙ
Απονομή 3ης, 4ης Ιστιοδρομίας και Γενικής Βαθμολογίας. Τελετή Λήξης

Για τον διοργανωτή Ι.Ο.Π. η «23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου» αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδείξει την κοινή πορεία του αθλητισμού με τον πολιτισμό, και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσε σειρά εικαστικών, κοινωνικών και μουσικών εκδηλώσεων. Εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα η «23η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου» έχει οικολογικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Οικολογικό γιατί αναδεικνύει τις δράσεις της οικολογικής πλατφόρμας «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για τη διάσωση των δελφινιών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού, και κοινωνικό γιατί είναι αφιερωμένη στο παιδαγωγικό ίδρυμα «ΜΕΡΙΜΝΑ».

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ «23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου»: ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.