Home Αεροπορικά Νέα Αύξηση παρουσιάζουν τα έσοδα της Easyjet

Αύξηση παρουσιάζουν τα έσοδα της Easyjet

easyjetΤα συνολικά έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 935 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23,2%.

Οι θέσεις των επιβατών αυξήθηκαν κατά 17,1% και ανήλθαν στα 16,7 εκατομμύρια, ανεβάζοντας το δείκτη πληρότητας κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε 86,3% και μειώνοντας  το  μέσο όρο διαδρομών κατά 1.6%.  Ο συνολικός αριθμός επιβατών παρουσίασε αύξηση 17,3% (αύξηση 8.8% εξαιρουμένης της επίπτωσης της ηφεστιακής έκρηξης του 2010)

Τα συνολικά έσοδα ανά θέση αυξήθηκαν κατά 5.2% φτάνοντας τις 56.02 λίρες Αγγλίας, αύξηση της τάξεως του 4.6% (σε σταθερή ισοτιμία νομίσματος). Τα έσοδα ανά επιβάτη αυξήθηκαν κατά 2.5% σε 44.37 λίρες Αγγλίας ανά θέση, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2010 καθώς και στο πρώτο μισό του 2011. Τα παρεπόμενα έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά κατά 17.0% ανά θέση σε 11.65 λίρες Αγγλίας, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της διοίκησης ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο.

H easyJet είχε καθαρά διαθέσιμα 112 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας στις 30 Ιουνίου 2011.

Η απόδοση της χρονικής ακρίβειας πτήσεων συνεχίζει να βελτιώνεται και ξεπέρασε το 80% στο σύνολο του δίκτυου στη διάρκεια του τριμήνου.

Συνεχίστηκε η καλή πρόοδος στην εφαρμογή της στρατηγικής που άρχισε να εφαρμόζεται τον περασμένο Νοέμβριο, συμπεριλαμβάνοντας το λανσάρισμα του flexible fare στο easyJet.com, επιτρέποντας την ανάπτυξη κινήτρων  για το ‘business travelling’. Ο αριθμός επιβατών που ταξίδεψε με easyJet για επαγγελματικούς λόγους, στη διάρκεια του τριμήνου, αυξήθηκε κατά 20%.

Ο Αύγουστος είναι σημαντικός μήνας εμπορικής δραστηριότητας για την easyJet,. Με βάση το γεγονός ότι έχουν ήδη διατεθεί άνω του 75% των θέσεων της περιόδου και με τις παρούσες τιμές καυσίμου και συναλλάγματος, αναμένουμε κέρδη -προ φόρων- για το έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, τις τάξεως των 200 – 230 εκατομμυρίων λιρών, υπό κανονικές συννθήκες, ανεβάζοντας την απόδοση των  Ίδιων επενδεδυμένων κεφαλαίων μεταξύ 10% και 12%.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version