Αρχική Επικαιρότητα Εθνικό ζήτημα το ψηφιακό έλλειμμα

Εθνικό ζήτημα το ψηφιακό έλλειμμα

ΣΕΠΕΑνταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) κύριος Τάσος Τζήκας συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 30, Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΠΕ, ο κύριος Τζήκας κατέστησε σαφές, ότι η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν είναι ένα ακόμη κλαδικό ζήτημα, αλλά εθνικό ζητούμενο για την ανάπτυξη της χώρας. Το ψηφιακό έλλειμμα πλήττει βάναυσα και τη δημοκρατία μας, γιατί η απουσία της πληροφορίας και το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό μας σύστημα διαιωνίζουν τη διαφθορά και διογκώνουν το μαύρο χρήμα.

Η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη δημόσια διοίκηση και η υποστήριξη επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην Ψηφιακή Τεχνολογία αποτελούν όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας. Παράλληλα, επισήμανε ότι η άμεση επιτάχυνση των δράσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, αποτελούν αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο για να δοθεί στις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών η δυνατότητα να αναδειχθούν σε σημαντικούς παίκτες στο ευρωπαϊκό αλλά και στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

“Ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί μια από τις στρατηγικές βιομηχανίες της Ελλάδας, με δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, με υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, μπορεί να γίνει ο μοχλός για να κερδηθεί το στοίχημα για την έξοδο από την κρίση και την αλλαγή της οικονομίας και της κοινωνίας”, τόνισε ο κύριος Τζήκας.

Η υιοθέτηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης μπορεί να συμβάλει στη διαφάνεια, στον έλεγχο της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, στη μείωση του κράτους, στην άμεση ενίσχυση του ΑΕΠ, στην αύξηση των επενδύσεων, στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην υιοθέτηση από το κράτος λύσεων, που ως στόχο έχουν την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.