Αρχική Αεροπορικά Νέα A320 της Gulf Air με τραυματίες όταν ολίσθησε στον διάδρομο προσγείωσης

A320 της Gulf Air με τραυματίες όταν ολίσθησε στον διάδρομο προσγείωσης

A320 της Gulf Air με τραυματίες όταν ολίσθησε στον διάδρομο προσγείωσης
Φωτογραφεία από thehindubusinessline.com

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ένα Airbus 320 της Gulf Air ξέφυγε από το διάδρομο κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο στην νοτιοδυτική Ινδία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες. Πιστεύεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν το περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 1:45 π.μ. τοπική ώρα, όταν η πτήση 270 Gulf Air προσπαθούσε να προσγειωθεί στο Cochin International Airport, το οποίο βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια από το λιμάνι του Kochi . Το αεροπλάνο μετέφερε 143 άτομα, περιλαμβανομένου ενός βρέφους και έξι μέλη του πληρώματος.

Η Katherine Kaczynska, εκπρόσωπος της Gulf Air είπε σε μια δήλωση ότι το αεροσκάφος ξέφυγε από το διάδρομο κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης. “Το αλεξίπτωτο έκτακτης ανάγκης αναπτύχθηκε και όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου αμέσως με το λεωφορείο».

Κατά την εκκένωση του αεροσκάφους τρία άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο επιβάτες με ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο κτίριο του τερματικού σταθμού όπου τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες . Το τρίτο, ένας Ινδός υπήκοος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Little Flower, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του δεν είναι κρίσιμη.

Το Airbus 320 της Gulf Air, το οποίο υπέστη κατάρρευση του μπροστινού συστήματος τροχού κατά τη διάρκεια της ολίσθησης, ήταν μόλις 1,5 ετών και είχε ενημερωμένο ιστορικό service. “Υπάρχει υποψία ότι οι βροχερές καιρικές συνθήκες είναι η αιτία αυτού του γεγονότος, όμως το αεροσκάφος είχε πάρει έγκριση για την προσγείωση και τα αιτία δεν θα είναι σε θέση να επιβεβαιωθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρη διερεύνηση”, δήλωσε η Kaczynska.

Τον Αύγουστο του 2000, συνολικά 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η πτήση 072 Gulf Air συνετρίβη στον Περσικό Κόλπο για την προσέγγιση προς το Μπαχρέιν Διεθνές Αεροδρόμιο προερχόμενο από το Κάιρο. Και τον Σεπτέμβριο του 1982, 112 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βόμβα εξερράγη πάνω στην πτήση 771 Gulf Air, προκαλώντας το Boeing 737-200 να συντριβή στην έρημο κοντά στο Mina Jebel Ali στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.