Αρχική Επικαιρότητα Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πατριάρχης στη Παναγία Σουμελά του Πόντου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πατριάρχης στη Παναγία Σουμελά του Πόντου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Πατριάρχης ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στη Παναγία ΣουμελάΗ ελεύθερη και απρόσκοπτη λειτουργία της Ιστορικής Μονής στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο του 2011, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά, μετά το 1922, που επέστρεψε το Τουρκικό κράτος να τελεστεί, Θεία Λειτουργία μετά το 1922 στην Παναγία Σουμελά του Πόντου. Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Τουρκικής Κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρέχεται άδεια στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας να τελεί Θεία Λειτουργία μία φορά το χρόνο ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, η οποία σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.
Η θεία λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα μεταδοθεί ζωντανά απο το κανάλι της ΕΡΤ3.

Η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στη μία το μεσημέρι και παράλληλα, θα μεταδοθεί μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.