Αρχική Airlines News Η Olympic Air Χορηγός για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Η Olympic Air Χορηγός για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Olympic_Air_LogoH Οlympic Air στηρίζει ως χορηγός την προσπάθεια της Πολιτείας να καταστήσει ορατές τις ψηφιακές απειλές που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο για ενήλικες και πολύ περισσότερο για ανήλικους χρήστες του.
Με στόχο λοιπόν την ευαισθητοποίηση των πολιτών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνουν ημερίδες – σεμινάρια με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», που θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουλίου σε πέντε μεγάλες ελληνικές πόλεις, ενώ παράλληλα εξέδωσαν ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, που «τρέχει» και ως καμπάνια στα ΜΜΕ, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένα στελέχη του Υπουργείου σε πιλοτικό επίπεδο στις πέντε πόλεις, έχοντας ως στόχο να εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο Διαδίκτυο, με τους πιο έμπειρους να είναι υποψιασμένοι για τη «σκοτεινή πλευρά του», όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα, καθώς το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και αυξάνεται ραγδαία.
Tο Διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί οι χρήστες του να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε «παγίδα», τόσο για τους ενήλικες όσο και κυρίως για τα παιδιά. Κάθε χρήστης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο παγκόσμιος ιστός δεν διαφέρει σε τίποτα από την κοινωνία και ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες.
Η Olympic Air, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις on line υπηρεσίες  για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των επιβατών της, δίνει μεγάλη σημασία στην συνειδητοποίηση των ψηφιακών απειλών και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή της Πολιτείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.