«Φωνή» απέκτησε η Αλυκή της Πάρου, το γραφικό ψαροχώρι του νησιού, που επένδυσε πολιτιστικά για τη θεραπεία της εποχής, με την διοργάνωση του πρώτου «πολιτιστικού πανηγυριού» από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου. Ο μη κερδοσκοπικός φορέας «Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου», με την ενεργητικότητα και την πολιτιστική «ανησυχία» των μελών του, μεταξύ των οποίων και σημαντικών εκπροσώπων της Ελληνικής μουσικής, όπως ο Παντελής Θαλασσινός, αλλά και της παραδοσιακής όπως η άξια διάδοχος της μουσικής οικογένειας, Νάσια Κονιτοπούλου, εγκαινίασε το τριήμερο πολιτιστικό “πανηγύρι” το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου. Με τον τρόπο αυτόν, τιμήθηκε η «ψυχή» της νησιωτικής δημοτικής μουσικής, που επέλεξε να ζήσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην Αλυκή. Το «Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου Γιώργος Κονιτόπουλος» θα ενεργοποιείται στο χωριό ένα τριήμερο κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε Ιούνιο. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας προβάλλοντας τη μουσική, τα έθιμα και τον τόπο του, προσκαλώντας κάθε είδος συγκροτήματα, κουλτούρας και ύφους από όλες τις γωνιές της χώρας. «Πρωταγωνιστικό» ρόλο είχαν οι μουσικές βραδιές με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο μεγάλος βάρδος της Κρητικής μουσικής, Βασίλης Σκουλάς.
«Θέλαμε να τιμήσουμε την «ψυχή» της νησιωτικής δημοτικής μουσικής μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκφράσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο Παντελής Θαλασσινός και συνεχίζει: «Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με τη παρουσία του. Εκατοντάδες ντόπιοι και τουρίστες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο πανηγύρι που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στη γραφική Αλυκή της Πάρου που με τους φιλόξενους κατοίκους και τις φυσικές ομορφιές της είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος έμπνευσης και ξεγνοιασιάς, ιδιαίτερα για την εποχή μας».
Το πανηγύρι πλαισιώθηκε με εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής που ανάδειξαν την αυθεντικότητα του νησιού με μια άλλη «ματιά». Τέλος, η ομιλία του Δόκτωρα Χορολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρου Σπηλιάκου, για το έργο του διαχρονικού τροβαδούρου, αποτέλεσε μία ξεχωριστή «νότα» επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Την πρωτοβουλία αυτή αμέσως αγκάλιασε ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων Αλυκής Πάρου, ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς, και γενικά όλοι οι κάτοικοι του όμορφου-παραδοσιακού χωριού της Αλυκής Πάρου. Παράλληλα με την πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συλλογική προσπάθεια της Αλυκής για προβολή της περιοχής. Η Αλυκή, με τη βοήθεια δημοφιλών ραδιοφωνικών παραγωγών, έδειξε το φιλόξενο πρόσωπο της, μέσα από εκπομπές έγκριτων σταθμών χαρίζοντας πλούσια δώρα. Η οργανωμένη πρωτοβουλία ενισχύθηκε με την συμβολή της εταιρίας συμβούλων «MTC GROUP»