Home General Το πρόγραμμα «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση...

Το πρόγραμμα «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα

messiniaki kouzina costa navarino foundation
Διοργανωτές, Επιτροπή Αξιολόγησης και Νικητές των 10 καλύτερων συνταγών

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου σε  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης». Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τo Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Navarino Foundation και τελεί υπό την Αιγίδα των Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι-Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» του περιοδικού Αθηνόραμα και του Πολιτιστικού Οργανισμού  Δρόμοι της Ελιάς.
 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς και κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κωνσταντίνα Μπέη η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Κουλαϊδής. Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών και τουριστικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Messiniaki kouzina costa navarino foundation
Aπό αριστερά Χριστόφορος Πέσκιας, Δόξης Μπεκρής, Αχιλλέας Παπαχρήστος, Αχιλλέας B. Κωνσταντακόπουλος, Γιώργος Καραμπάτος, Διονύσης Κούκης, Λευτέρης Λαζάρου

Οι στόχοι του προγράμματος, που πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις, αφορούν στην αναβίωση και αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων της Μεσσηνίας, καθώς και στην ανάδειξη της Μεσσηνιακής Κουζίνας, ως μίας από τις καλύτερες κουζίνες της Μεσογείου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιελάμβανε την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού παραδοσιακών μεσσηνιακών συνταγών, κατά τον οποίο συνολικά συγκεντρώθηκαν 265 συνταγές. Στη δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των συνταγών από κορυφαίους και αναγνωρισμένους Έλληνες Chef και κριτικούς γεύσης. Η επιτροπή των κριτών κατέληξε στις 10 κορυφαίες συνταγές, οι οποίες

παρουσιάστηκαν από τους διαγωνιζόμενους, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino στις 29 Μαΐου.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους: κ.κ. Λευτέρη Λαζάρου, βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και ένα αστέρι Michelin και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Βαρούλκο, Χριστόφορο Πέσκια, βραβευμένο επίσης με Χρυσό Σκούφο και ιδιοκτήτη των εστιατορίων ΠBox, Αχιλλέα Παπαχρήστο, Chef του εστιατορίου Dionysos-Zonar’s και Δόξη Μπεκρή, Executive Chef, Starwood Hotels & Resorts, Costa Navarino. Στην τελική αξιολόγηση συμμετείχαν επίσης οι δημοσιογράφοι και κριτικοί γεύσης του περιοδικού Αθηνόραμα κ. Διονύσης Κούκης, (Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των Χρυσών Σκούφων) και Δημήτρης Αντωνόπουλος, (μέλος της ίδιας επιτροπής).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.