Αρχική Τουρισμός Συντονιστείτε, ασυντόνιστοι αρμόδιοι

Συντονιστείτε, ασυντόνιστοι αρμόδιοι

Celestyal Cruises

Ανοιχτή επιστολή  του Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας
ΚΩΣΤΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ;

ΠΡΟΣ
ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΜΕΣΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

Συντονιστείτε ασυντόνιστοι αρμόδιοι

Δεν αντέχω άλλο, δεν αντέχουμε άλλο.
Έχω απογοητευθεί, έχουμε όλοι μας απογοητευθεί που δουλεύουμε και επιχειρούμε με αυτές τις δύσκολες συνθήκες στον τουρισμό.
Δεν φθάνουν όλα τα περιφερειακά προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει οι άμεσα υπεύθυνοι που δημιούργησαν την κρίση, τώρα παρακολουθούμε εξ ονόματος τις οικονομικής κρίσης να έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ολιγωρία σας.
Σε όλους μας, στη σκέψη μας και στις συζητήσεις μας υπάρχει μια φράση: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ;
Ο τουρισμός είναι πηγή πλούτου και αν υπάρχει μια ελπίδα για ύφεση και έξοδο από την κρίση, σε αυτό τον τόπο που αγαπήσαμε και αγαπάμε είναι και αυτή της τουριστικής προοπτικής της χώρας μας μετά την επανίδρυση του κράτους…
Όλοι το παραδέχονται και όλοι κάνουν το αντίθετο για  να  μην υπάρχει τουριστική ανάκαμψη.
Όλα αυτά τα απολύτως αυτονόητα για μας που επιχειρούμε στον τουρισμό ή από αυτούς που ζουν έμμεσα από αυτόν είναι βέβαιο πως τα γνωρίζουν οι πάντες στα κόμματα εξουσίας και φυσικά όλοι στη σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό προκαλεί έκπληξη σε εμάς η δυσκολία να «ελεγχθούν» σε ορισμένες περιπτώσεις οι παρενέργειες από «έκτακτα γεγονότα». Υπάρχει πλήρης απουσία αντανακλαστικών σε περιόδους μικρότερων ή μεγαλύτερων κρίσεων που, οι οποίες όπως φαίνεται, τείνουν να καταστούν ρουτίνα.
Τον τελευταίο μήνα μόνο βλέπουμε τη χώρα μας να χορεύει τον χορό «του Ζαλόγγου»  με θύμα τον τουρισμό.                                                               
Στις 29 Ιουνίου, η απόλυτη αναρχία στην πλατεία  Συντάγματος και λίγες εβδομάδες αργότερα  μετά, σαν να μη μάθαμε τίποτα, σαν να μην πήραμε τα οδυνηρά αποτελέσματα από την δυσφήμηση και την απώλεια πόρων από τις ζημιές που προκλήθηκαν ήρθε έτσι ξαφνικά, καλοκαιριάτικα η ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης να ανοίξει το επάγγελμα των ταξί λες και δεν θα άνοιγε διαφορετικά…                                                                                                           
Καλοκαιριάτικα, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, λες και δεν γνώριζε ο αρμόδιος υπουργός τις διαθέσεις των αυτοκινητιστών.  
Είθισται η καταγραφή των απωλειών να γίνεται πάντα καταμετρώντας τις ακυρώσεις προγραμματισμένων αφίξεων, δεν θα μάθουμε ποτέ όμως πόσοι άνθρωποι που σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα έκαναν στροφή την τελευταία στιγμή σε άλλους προορισμούς.
Ξυπνήστε ορισμένοι της «πλάκας» πολιτικοί, αρμόδιοι, συναρμόδιοι και όλοι οι εφαρμόζοντες το νόμο εξασφαλίζοντας στα σίγουρα τη μισθοδοσία σας από το Δημόσιο κορβανά.
Η τουριστική βιομηχανία  και όχι το ελληνικό Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς αυτό να κοστίζει σχεδόν τίποτα στο ελληνικό κράτος.                                                           
Η Ολιγωρία όλων σας  και μάλιστα οργανωμένα  μας οδηγεί στο να επιτυγχάνεται ακριβώς το  αντίθετο.                                                                                             
Ο τουρισμός είναι η πηγή πλούτου… και τον πολεμάτε ή αν αυτό είναι βαρύ για ορισμένους από σας αφήνετε να τον πολεμάνε οι άλλοι…
Τι κάνετε κ. Υπουργέ Πολιτισμού και Τουρισμού,  κ.   Γερουλάνε… προκειμένου να προστατεύεστε τον τουρισμό μας;                                               
Δεν χρειάζεται κονδύλια και δαπάνες η προστασία, πολιτική βούληση χρειάζεται…
Γιατί παρακολουθείτε τον κ. Ραγκούση να κάνει ασκήσεις επί χάρτου ή να παίζει το καινούργιο   «παιχνιδάκι» του στο Υπουργείο…;
Θέλει μυαλό και προφανώς το διαθέτετε για να είστε σε αυτή την θέση και εσείς και οι συνάδελφοι σας… για να αντιληφθείτε  ότι τα προβλήματα στη βιομηχανία του τουρισμού μεταφράζονται σε δυσφήμηση της χώρας μας, στη μείωση των τζίρων, στις απώλειες θέσεων εργασίας.                                                                                              
Γνωρίζετε ήδη ότι οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών λαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις ακραίες μορφές, όπως αυτές του αποκλεισμού οδικών κόμβων, αεροδρομίων και λιμανιών.                                                   
Γνωρίζετε ήδη το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ότι είναι η ταλαιπωρία των πολιτών και επισκεπτών της χώρας μας καθώς επίσης και η μεγάλη δυσφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό που προξενείτε. Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν το καίριο πλήγμα στον τουρισμό. Παράλληλα, τα γεγονότα αυτά θα έχουν ως μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις την οικονομική καταστροφή τουριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.
Οι παραβάσεις του νόμου είναι προφανείς (παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση διακίνησης επιβατών, όχληση, παράνομη κυκλοφορία αυτοκίνητων χωρίς πινακίδες κλπ.) και παρόλα αυτά σε πολλές περιοχές της χώρας μας, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια ή και ανοχή στις ανωτέρω ποινικώς κολάσιμες συμπεριφορές, μολονότι, αυτές λαμβάνουν χώρα ενώπιον τους, δίχως καν να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών. Υπό τις συνθήκες αυτές, η στάση ορισμένων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζει προδήλως τα όρια της παράβασης καθήκοντος.
Συντονιστείτε, ασυντόνιστοι αρμόδιοι, για την προάσπιση των συμφερόντων των τουριστικών επιχειρήσεων και τη διαφύλαξη της εικόνας του ελληνικού τουρισμού.                                                                          

Δεν παρακαλούμε… απαιτούμε.                                                                                      

Το οφείλετε σε όλους εμάς που βρισκόμαστε στην ίδια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που ζουν και επιχειρούν αυτοί που καταστρατηγούν τους νόμους εξ ονόματος της δημοκρατίας και του δήθεν δικαιώματος της απεργίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.